O rasismu a antisemitismu v Česku aneb když se zrůdy baví....

28. 09. 2014 11:15:02
"Z mejdla Žida neuděláš," je zábavný citátek? Pojďte se podívat, kam až dospěl rasismus a antisemitismus v Česku a co na to jindy velmi úzkoprsý pan „fejsbuk“?

Možná vás občas napadne, kde se skrývají náckové, když se zrovna nepromenádují městy. Kde se schovávájí ta procenta voličů, která kdysi volila Sládkovce. Kde se zkrátka schovává odpad společnosti, rasisti, antisemité a jiní, nad jejichž výplody si člověk většinou odplivne. A doufá, že se snad přeslechl... Chcete vědět, jak ventilují svůj ubohý nenávistný svět? A jaké obezličky našli (tedy aspoň oni si myslí, že našli), aby se na ně nemohlo?

Skrývají se za slovo „humor“, které v jejich pojetí svůj obsah rozšířilo snad za všechny hranice.

Zde je několik skvostů, které produkuje facebooková stránka „Citáty vo hovně“, kam jsem zavítala na děsivou exkurzi. (Poté, co jsem se začala o stránku zajímat, jich několik už "zmizelo")

 

Himmler.JPG

 

 Natalka.JPG

 

 rasism1.JPG

 ble.JPG

Rasism4.JPG

 rasism5.JPG

rasismn2.JPG

 breivik.JPG

mengele.JPG

hitler2.JPG

Pobavili jste se? Já ne. Což ovšem podle tvůrců a následovníků stránek znamená, že nechápu černý humor, jsem „pěkná píča“ a také by se moc rádi pobavili nad mými dětmi (ano, to mi skutečně napsali). Naštěstí nikdo, kdo je příznivcem podobné stránky, mě nemůže urazit, ani kdyby se na hlavu postavil...

Anonymní srab

Vyzvala jsem tvůrce stránek, aby vystoupili z anonymity, protože pokud (podle nich) nepáchají trestný čin, není se přece vůbec za co stydět. Zajímalo mě, kdo za tím stojí a jestli jeho okolí ví, jaké skvosty vyrábí. (Pokud je to přece tak super vtipný, úspěšný humor, je potřeba autora poznat a po zásluze ocenit, no ne?)

rasism3.JPG

Samozřejmě, že to se administrátorovi stránky vůbec nechtělo...  Protože anonymní srab vždycky rád kope do těch, co se nemohou bránit, ale veřejně se k těmto výtvorům přihlásit, to už je jiná káva, že? Známe to dobře i z místních diskusí.

A pak začala ta pravá „legrace“. Zprávami mi začala chodit  různá více či méně seriózní upozornění, kdo že za tím celým stojí. A to včetně fotek a odkazů...  

Protože jsem jim šlápla na paleček, stali se kreativními a věnovali mi na svých stránkách spoustu prostoru v citátech, nadávkách a „legráckách“ s mou fotkou – protože lynč (jednotlivec  s odlišným názorem versus 7500 fanoušků a ještě holka)  - to vám je snadný terč... To jen pro dokreslení těch „fajn lidiček“.

Ptali se mě, proč jim tam lezu... Důvodů bylo několik.  Jak napsal kdysi chytře Miloš Čermák (volně parafrázuji), člověk se nemá obklopovat jen inteligentními lidmi, kteří mají podobné názory, protože pak žije na svém obláčku a střet s realitou bývá děsivý.

Nejsem obecně vůbec přítelem zákazů. Ale zarazilo mě, že podobnou stránku nechá – jinak velmi přísný – facebook vesele existovat.  Pokud „facebooku“ před časem vadila nahá prsa, podobná stránka by měla přece logicky hned po nahlášení (a že jich bylo) okamžitě zmizet. 

Jaké bylo ale překvapení, když (zřejmě automat) dokola odpovídal, že stránka je v pořádku, fotky jsou v pořádku... A po dvou dnech jsme s mými přáteli „dosáhli“ ústupku, že facebook označil fotku „Z mejdla Žida neuděláš, Heinrich Himmler“ za „necitlivou“. 

nahlaseni.JPG
 

Tváří-li se tedy tvůrci facebooku, že můžete nějak zamezit zobrazování necitlivého obsahu, nebo obsahu, který je urážlivý, rasistický a antisemitský – je to jenom trapná hra. A vyplňování formuláře, kde máte spoustu příslibů toho, co „facebook“ netoleruje  - je zcela na houby.

Protože, buď obsah hodnotí jen automat a nebo - v horším případě – nějaký podobně smýšlející inteligent jako admin oné stánky, který v diskusi v jedné fázi „debaty“ dokonce vážně tvrdil, že část jeho rodiny zemřela v koncentráku a toto je způsob, jak se s tím vyrovnává.... (Skutečně gratuluji k tomuto velkolepému myšlenkovému pochodu...)

Nejsem přítelem zákazů, obecně si myslím, že je lepší, když se tito lidé sdružují na viditelném místě a vím hned, kam je zařadit.  Když se zruší tato stránka, jen přelezou jinam.  Nicméně profil tvůrců tohoto obsahu by měl myslím policii velmi zajímat.

Tyto osoby našly způsob, jak se schovávat za něco, co oni nazývají „humorem“ a pod to se jim zřejmě prozatím daří schovávat vše.

Společná je jim nenávist k Židům, Romům, obdiv k vrahům typu Breivik a dalším, jejichž činy „vtipně“ zlehčují. Jasná je nenávist k Havlovi a každého, kdo s nimi nesouhlasí, nazvou „pravdoláskařem.“

Ale raději tedy budu stokrát pravdoláskař (i když mě to pobavilo, protože tím jsem označena poprvé), než omezený ubožák.

Jak napsal chytře jeden účastník oné nekonečné diskuse: “Když budete rasismu říkat ostřejší humor, stejně to zůstane protizákonné, dokonce i když budete rasismu říkat cihla, stejně to bude rasismus a stále to zůstane protizákonné.“

Vyprávět rasistický vtip bylo po roce 1989 považováno za nemístné. V restauraci by si možná mnozí odsedli. Věděli jsme, že rasistické vtipy vytvářejí stereotypy a podhoubí pro kolektivní vinu. Dnes? Maximálně někdo potichu zabručí. Dav se vesele řehtá, jak to těm „cigošům, žluťákům, negrům, židákům“ někdo nandal.

Posun společnosti je smutný. Tolerujeme více a více nenávisti, extremismus dostává šanci. 

Pořád si myslím, že stojí za to vstát a říct, TOHLE NE! A díky všem přátelům, kteří mě v boji s tímto hnusem podpořili a stáli při mně a hájili práva slabšího.

Na závěr dvě moc pěkná videa, prosím dokoukejte do konce, mají pointu, která vás pobaví (tedy, nejste-li omezený rasistický xxxx). Některým diskutujícím vadilo slovo "kretén" a žádají jeho nahrazení, jejich útlocit je pozoruhodný. "Kretén" vadí, smích nad znásilněnou holčičkou nevadí...) 


 

 

 

Přeju hezký den bez rasismu a antisemitismu a prosím, až uslyšíte rasistický nebo antisemitský "vtip", odsedněte si alespoň od toho primitiva. Děkuji.

A ano, já jsem ta "Píča, co si myslí, že změní svět."  (To mi napsal jeden "diskutér". Líbí se mi to. Asi si nechám vyrobit i trička s potiskem.)

 

Přidávám ještě jedno video, které dodal jeden diskutér, děkuji

 

 

Aktualizováno 30.9. a 8.10. a 21.10., 23.10.

Doplnění 23.10. 2014 - Stránka "Citáty vo..." byla zrušena

Dovolím si poděkovat: Poděkování a radost

A jeden článek, co stojí za přečtení a moc za něj panu Václavu Královi děkuji

 

 

V tomto článku je velmi dobře vystižena ona "nevinnost humoru"

K zamyšlení rovněž článek Veroniky Valíkové s názvem O netoleranci zla

Článek pana Oldřicha Mazala Svoboda slova není svobodou někoho nechutně urážet

Pro zájemce Článek k mojí neúčasti v diskusích

A nesmím zapomenout na text pana Václava Krále o podaném trestním oznámení

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Autor: Tereza Boehmová | neděle 28.9.2014 11:15 | karma článku: 48.31 | přečteno: 250458x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 29.69 | Přečteno: 582 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.66 | Přečteno: 302 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 527 | Diskuse
VIP
Počet článků 393 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4521

Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...