Povídka: Na exkurzi v pekle

13. 12. 2016 10:41:37
Nedávno jsme s kamarádkami probíraly, jak se nám (dost logicky) nikdy nelíbí nová partnerka našeho bývalého (nebo v horším případě) současného partnera. A na základě toho vznikla docela drsná a krutá povídka. Berte to s nadsázkou.

Otevřela dveře a dávala si pozor na to, aby to nepůsobilo příliš nedočkavě. Tuhle situaci ve fantazii prožila už tisíckrát. A teď tam stál, přesně, jak si ho vždycky představovala. Rošťácký výraz s příměsí bolavé rozervanosti. Byl o trochu méně hezký, než si ho pamatovala. Přece jen, nějaký čas uběhl. Opřel se loktem a čelem o futra a očima se zeptal, jestli může dál. Kývla hlavou a ustoupila mu. Když se kolem ní protahoval, ucítila známý parfém. Udělalo jí radost, že byl pořád věrný své značce. Stejně jako ona vůni za ta léta nezměnila. Tisíce vzpomínek.

Otočila se a sledovala, jak si sundává bundu a věší ji na věšák. Když začal rozepínat knoflík u bílého svetru, nevydržela a natáhla k němu ruce. Svěsil odevzdaně ramena a nechal ji, aby pokračovala v rozepínání. Dívala se na něj a nevydala ani hlásku.

Mlčeli, protože oba tušili, že řeku, která je rozdělila, mohou přeplavat pouze beze slova. Jedno uklouznutí a utopí se v moři výčitek.

Když se všechny knoflíky vzdaly šikovným ženským prstům, jeho ruce se vznesly do výšky a přitáhly ji k sobě. Tak pevně, jak to jen šlo. Jedny rty se nalepily na ty druhé. Chtíč cloumal pokojem a kýval i těžkým skleněným lustrem v obývacím pokoji.

Nechtěla spěchat, nečekala tak dlouho, aby se jejich milování odbylo v rychlé nedočkavosti v chodbě na podlaze. Bylo toho tolik, co mu chtěla ukázat. Chystala se s jeho tělem sehrát symfonii, o které dosud jenom snil. Byla připravená a odhodlaná ukázat mu, o co v cizích náručích zbytečně přicházel. Stejně jako většina mužů se spokojil s pár chvilkami obyčejné udýchané rozkoše. Tohle bylo jiné, v úžasu zavíral a zase otevíral oči. Netušil nic o napětí, odkládání požitku, místech ukrytých v zakázáných zónách. Elektrizujících přesně mířených dotecích, cílených na konkrétní body. Polohách, které nebyly ani tak akrobaticky náročné, ale přitom originální a vyvolávaly závratě. Proplétaly se jako dva živly, které konečně dostaly možnost projevit své skryté já. Byl šikovný a vnímavý žák, za pár chvil převzal kormidlo lodi a vrhl se odvážně do vln. Spokojeně zasténala.

Když skončili, točila se mu hlava. Kéž by se z tohohle snu nemusel probudit. Podíval se na ni a viděl, jak na jeho hrudi spokojně přede jako kotě, co si právě pohrálo s oblíbenou hračkou a roztomile se protahovalo před spaním.

„Vědělas, že za tebou jednou přijdu... Vědělas to všechno. Jak?!“

„Kdybys mě víc poslouchal, nemusel by ses ptát. Nemusel si ztrácet důležité roky v přítomnosti té zbytečné osoby. Vím všechno. Někdy i dřív, než na to vůbec pomyslíš!“

„Ale neznalas ji...“

„Vždycky dám na svůj instinkt. A na tohle jsem měla okamžitou alergickou reakci. Silnější, než na cokoliv. Sváděla jsem to nejdřív na žárlivost, ale nebylo to ono.“

„A to jako jen tak, jo? Vždyť jsi ji nikdy skutečně neviděla! Nemám rád tyhle tvoje povrchní soudy od stolu, přesto...“

„V době sociálních sítí nemusíš lidi osobně znát, aby sis udělal poměrně spolehlivý obrázek, o tom, co jsou zač a jaké hry hrají. Každý za sebou zanechává nesmazatelnou virtuální stopu. A pipky lačnící po tisících lajků a followerů, prodávající veřejně sebe sama a fotící se ze všech možných úhlů, hamtají mnohem silněji, hlasitěji a jasněji, než zbytek normálního světa. Stačilo pár šikovných kliků, abych podrobně věděla, co je zač. A vůbec se mi to nelíbilo. A nejvíc mě urazilo, že to nepoznáš ty. Člověk, o kterém jsem si myslela, že do lidí vidí docela dobře. Proč bys tohle měl chtít? Falešnou roztomilost? Ufňukané rádoby vtipné statusy, které se opakují v pravidelných intervalech, když se slečna špatně vyspí a zapomene si vyfotit snídani. Značkové hodinky z reklamy, předražené bezcenné korálky Pandora, kafe ze Starbucksu a nezapomeňme samozřejmě také na naprosto nepostradatelný iPhone. Jak originální! Zřejmě jediná taková perla v moři internetu... A pak jsi tu ty – něco, co v jejím panoptiku chybělo. Dobře oháknutý čerstvě angažovaný herec v pseudosvětě vytvořeném pro závistivé (ale na oko hrozně přející) kamarádky plnící její profil stopro upřímnými komentáři: „Jste tááák slaďouncí. Moc slušánkuje. Nejkrásnější páreček.“ A co je nejhorší... jednu věc poznám i na tisíc kilometrů - umlaskaný jednotvárný sex zavánějící nudnou strojovou spořádaností. Prostě taťkova holčička, co v životě neviděla film pro dospělé, a má jistě pocit, že některé věci se do pusy zkrátka neberou. Ty, ty, ty... moc ošklivý chlapec!!! Bylo mi tě líto.“

„Jsi odporná zlá mrcha.“ Podíval se na ni a viděl, že jí v očích zajiskřily malé spokojené plamínky. „To ne... jen ti nikdy nelžu.“- přerušil ji. „A děsíš mě, už zase... jako jsi to dělala vždycky. Prostě jsem chtěl pro jednou zase normální obyčejnou holku. Aby mi došlo, že...“

Mrkla na něj. „Nechci mluvit. Chci ještě jedno kolo,“ řekla vesele. Neprotestoval. Druhý chod si užívali snad ještě lépe, než první.

„A teď? Lásko moje, co uděláme teď?“ zeptal se a doufal, že to po těch letech snad řekne. „Co bys rád slyšel?“ zeptala se se zájmem. „No... ty a já. Vždycky jsme k sobě patřili. Odstěhuju se od ní a budeme žít spolu. Chceš?“ Naklonila hlavu ke straně a obličejem jí proběhl podivný stín. Mlčela. „Tak už sakra řekni, že mě miluješ. Konečně to řekni,“ naléhal.

„Milovala jsem tě. Myslím, že fakt jo. Ale podělal jsi to. Chlap, co by za to stál, by o mě bojoval, navzdory okolnostem, navzdory všem - a nikdy by neodešel s jinou. Řeknu ti, co teď bude,“ řekla úsečně. „Teď se sbalíš a vypadneš.“ Nechápavě na ni upřel oči. „Co?“ „Nedávno jsem něco ztratila, hledala a pak znovu našla. Ale nebyla to žádná materiální věc typu čepice. Byla to hrdost!“

Pořád jí nerozuměl, ale její tón se mu ani trochu nelíbil.

„Hrdost – tedy něco, po čem jsi ty pěkně dlouho šlapal. Měla jsem s tebou vytřít podlahu už tehdy poprvé, když ses na pět dní odmlčel, zmizel a vrátil se s nějakou podivnou hláškou typu „Promiň, vážně jsem tak zlý?“. Měla jsem tě vymazat ze svého světa, když jsi to udělal znovu. A nechápu, že jsem se tebou ještě zabývala, poté, cos mi zkazil jeden jediný víkend, co jsme za ta léta mohli společně mít. Ale evidentně všechno má svůj čas...“

„Proboha, co to říkáš?? A proč tohle, proč jsi mě pozvala dál a milovala se tu se mnou v kuse skoro pět hodin?“

„No, přece, abys věděl, o co každý den přicházíš a mohl sis na to vzpomenout pokaždé, až se jí budeš během tupého přirážení při misionářské poloze dívat do toho diblíkovského pozvolna stárnoucího ksichtu. Užij si to.“

„Skončíš v pekle!“ zařval brunátný vzteky a chystal se prásknout dveřmi.

„V pekle? Ale kdepak. Za pravdu a upřímnost se do pekla nechodí. V pekle jsem byla na exkurzi, můj drahý,“ zasmála se „a právě díky týpkům jako jsi ty, se tam už nikdy nemusím vracet. Mají tam plno.“

Autor: Tereza Boehmová | úterý 13.12.2016 10:41 | karma článku: 26.18 | přečteno: 1856x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ona

Ivana Lance

USA Georgia vs. Česká Republika

Záleží na tom, jestli jste fanoušcci amerického sladkého a studeného čaje nebo českého piva. Po čem raději sáhnete vy?

28.3.2024 v 16:20 | Karma článku: 13.27 | Přečteno: 181 | Diskuse

Jana Melišová

Nemáte nejaké drobné?

Chcel by som si kúpiť jedlo, nepomôžete mi nejakými drobnými? Otázka, pri ktorej sa mnohí tvária, že nepočujú, prípadne od dotyčného odvracajú zrak, keďže najčastejšie sa ju pýtajú ľudia bez domova nevábneho výzoru.

28.3.2024 v 12:53 | Karma článku: 24.75 | Přečteno: 322 | Diskuse

Jana Kozubíková

kOmický blog CDLXXXI.

Už měsíc mám nový vztah. "Randíme" denně mimo víkendů, ačkoli přiznávám, že myšlenky na něj mne neopouští ani o nich.

28.3.2024 v 6:00 | Karma článku: 8.30 | Přečteno: 172 |

Ivana Dianová

Billa šok

Billu navštěvuju docela často, mám ji totiž co by kamenem dohodil. Mám vůči ní spoustu výhrad, ale jít s plnými taškami pět minut, nebo jet několik stanic je dost rozdíl, což u mne hraje zásadní roli. Dnes jsem tam utrpěla šok.

26.3.2024 v 22:32 | Karma článku: 41.12 | Přečteno: 9165 | Diskuse

Lenka Prokopová

Oslava narozenin

V dávné době mého mládí se slavily narozeniny s dortem, svíčkami, babičkami, dědečky, strýčky a pratetami z třetího kolena. V dnešní době se slaví narozeninová párty hlavně s dalšími dětičkami.

25.3.2024 v 22:12 | Karma článku: 18.44 | Přečteno: 428 | Diskuse
VIP
Počet článků 393 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4521

Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...