Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dolch

23. 3. 2009 13:54
Chirurgie

Před dvaceti lety operovala mé mámě játra nějaká paní profesorka z první fakultní kliniky, její jméno jsem bohužel zapomněl. A že to vůbec nebyla lehká operace. Chci tím říct, že pokud chce šikovná ženská něco dosáhnout, dokáže se jistě prosadit i bez vašich přiblblých agitací.

0 0
možnosti

Jannynov

27. 4. 2009 22:16
Re: Chirurgie

šlo o prof. Peškovou. Skutečně dobrý chirurg, ale -- byla bezdětná a celý život chirurgii zasvětila. Kdo to zná blíže, dobře ví o čem je chirurgie a že pro ženy se hodí méně.....a pro ženy s dětma v podstatě vůbec......:-)

0 0
možnosti

pm22

4. 3. 2009 23:05
Ano, ano.

Femini.

Ono to, mila pani autorko, od vynalezu litiny jde vse jinam. (Neviteli proc, kouknete nekam na Google ci Wikipedii)Dnes zijeme v dobe, kdy jsou zeme, ze zeny nedavaji najevo ze se plne vyrovnaji muzum, ale ze jsou lepsi. Lepe by bylo, kdyby se obecne uznavalo, ze na neco jsou zeny daleko lepsi, na neco muzi lepsi. Protoze jsou mezi nimi rozdili. (Jsou dokonce i viditelne). Na pr. muz nema ve zvyku pistet kdyz vybehne mys. Zase, muz neumi kojit. A asi dlouho umet nebude.

Ze zeny dnes radeji chodi s hlavou v rukach, jako ze toho ma v praci, pri reseni ruznych dulezitych blbosti strasne moc je mnohem jednodussi, nez se starat, poradne starat, o deti. Jasne.

Cest Buh

0 0
možnosti

Jirka K 213

4. 3. 2009 20:13
Vyjádření k výrokům pana Kubka

Dovoluji si upozornit na reakci na výroky pana Kubka  na adrese :

http://www.k213.cz/start.php?act=read&art=1337

0 0
možnosti

Gmur

23. 3. 2009 12:54
Re: Vyjádření k výrokům pana Kubka

Sociolog: Rodina není handicapSociolog Jaroslav Sýkora však míní, že je naprostý nesmysl, že ženy nejsou rovnocenné mužům. "To může vyslovit jen šílenec," říká Sýkora, který se podílel na kosmickém výzkumu.

"Zkoumal jsem při něm ženy a muže v zátěžových situacích a vím, že o tom, jestli je někdo dobrý v práci, rozhoduje typ osobnosti, vzdělání a vnitřní zapálení. A vnitřní náboj je u žen často silnější než u mužů. Kromě práce ještě zvládnou rodinu, zatímco chlap se svalí doma na pohovku. Rodina u ženy není handicap. Pro ně je to další výzva."

0 0
možnosti

pan doktor

4. 3. 2009 19:25
Pan prezident Kubek má pravdu

Žena se nevyspí, protože se o dítě stará i v noci. Chlap snad spí v jiné místnosti, tak nevidím jediný důvod, proč by se neměl vyspat, atd...

0 0
možnosti

aussie

3. 3. 2009 4:59
Pan doktor Kubek je magor,

o tom neni sporu... Neco takovyho si proste clovek v jeho pozici nesmi dovolit. Ovsem vas clanek pripomina spis jedno nejmenovany potrefeny zvire, co se ozve vzdycky v nepravou chvili... :-) Rozumnej clovek vi, ze matku nahradit nelze, stejne jako ji ale nelze predepisovat, kolik casu travit se svym ditetem a kolik v praci... To si musi prebrat kazdej clovek sam, jestli mu to za to stoji a jakou cenu je za to ochotnej a schopnej platit...

0 0
možnosti

Hery Potrovka

4. 3. 2009 10:10
Re: Pan doktor Kubek je magor,

Právě jste se zachoval jako pan dr. Kubek. Označit autorku za opeřeného ptáka?8-o

0 0
možnosti

Hela1

2. 3. 2009 21:06
Dole

už to někdo výstižně napsal: kdo chce být absolutní  špička v oboru, musí tomu všechno obětovat. Pořídit si rodinu, když vím, že ji hodlám tvrdě šulit, dokáže leda obrovský  SOBEC. Mezi muži je sobců víc, a tak častěji okrádají své rodiny o čas, který by jim měli věnovat, a tráví ho s profesí.  

Ovšem těchto absolutních špiček je velmi málo. "Normální" doktoři žijou normální životy, a pak je opravdu jedno, co mají mezi nohama. Já sama mám mnohem lepší zkušenost s doktorkami než s doktory, od chirurgů přes dermatology až po gynekologa. 

0 0
možnosti

Hery Potrovka

4. 3. 2009 10:10
Re: Dole

Já mám dobré zkušenosti jen s gynekology. Lékařka u porodu řvala, co řvete, já taky rodila, nic to není :-/. A lékař? Empatický, citlivý a SLUŠNÝ.!Každý máme nějaké zkušenosti. V

0 0
možnosti

milanalois

2. 3. 2009 18:01
Pan doktor Kubek má pravdu.

Mezi muži a ženami jsou prostě zásadní rozdíly, které nezmizí, když se o nich z ideologických důvodů nebude smět mluvit.

0 0
možnosti

Gmur

2. 3. 2009 20:44
Re: Pan doktor Kubek má pravdu.

dikybohu, ze jsou mezi zenami a muzi rozdily. DIKYBOHU.

jeste neco k tem mizernym lekarlam? Chodite zrejme jen k muzum, ze? A sestra si taky vybirate mezi muzi. Fajn. R^

0 0
možnosti

jirkaknop

2. 3. 2009 17:40
Podívejme se také na druhou stránku věci

a tou je čas. Ja tedy nevím , které chirurgy měl kdo na mysli. Já jich několik znám a třeba MUDr.O. z FTN mi sdělil toto: Pracuji 12-14 hodin denně a ve stoje , na vzdělání mám pár hodin týdně. Toto je výkonná chirurgie s naplánovanými operacemi , každý z týmu se specializuje na konkrétní. Pokud toto nějaká žena zvládne , není v tom žádný rozdíl. Ženy tam pracují a pokud nemají třeba docenturu nebo atestaci, tak kvůli času. Ale je spousta oborů chirurgie , třeba oční ch. a tam se operuje laserem. Tady opět je problém pouze času. Čili žena může bez problémů dělat chirurgii (city v tom nehrají roli - prožívání při chirurgické operaci není film) , jen musí mít čas strávit v práci většinu života.  

0 0
možnosti

Jannynov

27. 4. 2009 22:17
Re: Podívejme se také na druhou stránku věci

přesně tak, sedí to na sto procent

:-)

0 0
možnosti

Ygrain

2. 3. 2009 17:30
kariéra na úkor ženy

Vážení páni profesoři mají samozřejmě pravdu, ženy musí víc myslet na rodinu - když už na ni nemyslí muži. Ano, muž se věnuje práci s vyšším nasazením - když mu manželka doma obstará "servis". Abych nechodila pro příklad daleko, můj otec je také váženým profesorem, který se plně věnuje svému oboru, stále se v něm vzdělává a myšlenkami na rodinu se rozhodně většinu času nerozptyluje. I za tohle se ovšem platí jistá cena, jako za všechno.  Takže až zase jednou budete, páni profesoři, plácat něco o tom, na co se kdo hodí, vzpomeňte si na tu cenu a raději mlčte.

0 0
možnosti

eldaha

2. 3. 2009 20:24
Re: kariéra na úkor ženy

R^R^R^

0 0
možnosti

Nomen O

2. 3. 2009 16:34
Žena-matka- rodina.

Jak můžete napsat a takto myslet???? Že rodina znamená JEN!!!!! MATKA A DÍTĚ?????????Co může být krásnějšího a zodpovědnějšího než býti matkou dítěte??? Jak můžete co nejdříve od takového batolete utíkat????? Nejkrásnější dětský věk od narození do 6 let života se nikdy Vám matkám nevrátí.Žena je tvor náladový a to se mnohdy projevuje i v jejím povolání. Není na ní 100% spolehnutí, má jiné zájmy jiné emoce, které ji ovlivňují oproti mužům, kteří se těmto náladám nepoddávají.

Pan profesor Pafko má 100% pravdu.  Je zbytečné Vám o tomto vyprávět, máte svou vlastní hlavu své vlastní názory,  a život si podle toho zařizujete.

Přeji Vám štěstí a dobrou zkušenost v životě.EU[>-]EU

0 0
možnosti

Jana Kolářová

2. 3. 2009 16:46
Re: Žena-matka- rodina.

... a co může být krásnějšího a zodpovědnějšího, než být otcem dítěte ??? JK

0 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/