Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

kokrspanel

6. 6. 2009 19:51
tak to někdo řekněte Jandový

:-P

0 0
možnosti
TB

tereza boehmova

17. 6. 2009 13:18
Re: tak to někdo řekněte Jandový

A kdo je Jandová?

0 0
možnosti
M

motylek_02

5. 6. 2009 22:00
takove obecne clanky nejsou treba

myslim, ze to chce zeny vedome si sve hodnoty a muze vedome si sve hodnoty, aby obema bylo jasne ze muzi a zeny jsou odlisni a ze se doplnuji. A ze partnerstvi je spoluprace, nikoliv soutez.

0 0
možnosti
V

Vikina

6. 6. 2009 2:29
Re: takove obecne clanky nejsou treba

naprostý souhlas, manželství je o partnerství, nikoliv boji, jak si asi myslí Terezka. Takže jen dodatek pro Dajču a Prickri: to, že muž doma maká a je hodný, neznamená, že přestal být chlapem. Většina žen to jistě oceňuje (a to i v případě, že to má za samozřejmé). Žel, některé ne, manželství si buďto pletou se zaopatřovacím ústavem nebo vojenskou jednotkou, které velí ona. Stejně jako někteří muži. Jak říká Wendy, některým ani úřední slib nic neříká, jdou si prostě za svým štěstím (teď pomíjím ty, co pro to mají skutečně pádný důvod - domácí násilí, alkoholismus či hysterii choti). Zatímco odešlý muž je za frajera (žel), odešlé ženy se často zaštiťují feministickými argumenty.

Spešl pro Prickri - je to opravdu zvláštní, ale kupodivu z žen, co opouštějí rodinu, je jen menšina těch, co to mají doma fakt blbý či nějak hustý. Nevím, čím to je, ale je to tak. Takové ty chudinky se naopak až nepochopitelně drží svého mizery - nu, asi pro samé starosti nemají čas na hledání lepšího prince.

0 0
možnosti
M

milanalois

5. 6. 2009 21:50
Jste husa.

Budete-li tyto bláboly prosazovat i ve svém osobním životě, zkazíte ho sobě i svým dětem a jejich otci.

0 0
možnosti
G

Gmur

15. 6. 2009 20:53
Re: Jste husa.

no jo , nekdo to holt nevydejcha, ze zena ma co rici a stoji si za svym nazore.

Dokonce bez problemu sdeluje, ze muzi delaji "zenske prace". ;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
M

motylek_02

5. 6. 2009 21:50
pamatuju si

z detstvi ze sveho okoli postoje ze muz je pan domu, je treba mu navarit, a postarat se o to aby byl stastny, i to jak se nekteri muzsti vyjadrovali o zenach. Taky povzdechy zen, ze vlastne makaji na dve zsmeny, jedna v praci a druha doma u deti.  U nas doma to nastesti nebylo, tata pomahal a nasi s nami travili cas a venovali se nam. A meli jsme babicku a dedu. Ze sveho okoli ze svych vrstevniku znam normalni muzske, kteri svym partnerkam pomahaji a nikdo neni takovy magor ze by sedel s pivem na gauci a civel na TV. Stejne tak jako me kamaradky jsou normalni zenske a zadne prastene nany, ktere by doma sve partnery deptaly a buzerovaly.

0 0
možnosti
M

motylek_02

5. 6. 2009 21:51
Re: pamatuju si

Navic nemam rada zobecnovani. Jeden cesky muzsky bude debil na entou, a

druhy muzsky bude super. Tezko to matematicky zprumeruju, a reknu si,

ze jsou to vlastne dva normalni a uchazejici muzsti.

0 0
možnosti
E

Eadem_Semper2

5. 6. 2009 20:46
Pozoruji se zděšením, že dnešní české MUŽENY

neumí vařit, vypadají jako bezpohlavní strašidla, nosíc  kalhoty bokovky.

Čechy slouží jen jako pokusné terarium. Ve většině západních zemí je feminismus chápán jen jako politické hochštaplerství vyvolených a kulturních neomarxistů.

Už sama okolnost, že osoba jménem Tereza Boehmová může být zaměstnána v deníku, který o sobě tvrdí, že je pravicový, mluví za vše.

Kdyby mě bylo dvacet vyjel bych hledat nevěstu na Slovensko, Italie nebo do Portugalska. Tam se ještě vyskytují Ženy....    Rv

0 0
možnosti
L

Lilith+

5. 6. 2009 21:11
Re: Pozoruji se zděšením, že dnešní české MUŽENY

Sempře, tos teda přehnal s těma "muženama" !;-D

Přemýšlím, že za TREST dneska zprudím pár "pánbíčkářských" blogerů..., jdu losovat...;-);-D

0 0
možnosti
J

jirkaknop

5. 6. 2009 20:05
Tak kdo má chlapi uvařeno na neděli,

aby si mohl udělat manikuru rukou , pěkně umýt nohy a nagelovat vlasy  a nemusel kvůli tomu vstávat v sobotu ráno?

0 0
možnosti
E

Eadem_Semper2

5. 6. 2009 20:47
Re: Tak kdo má chlapi uvařeno na neděli,

R^R^;-D

0 0
možnosti
W

Wendolene

5. 6. 2009 19:42
Feminists are not feminine

Feministka nejsem a nebudu. Muz ma byt muz a zena zenou. Pokud oba pracujeme a domacnost potrebuje vice pozornosti, najmu si hospodyni. Jenom nedospeli a zakomplexovani jedinci maji potrebu studovat pavedu Feminismus, Gender, Women Studies.

Ceske zeny stoji na pokraji revoluce, kterou si davno zapadni zeny prosly. Naopak zapadni zeny maji male , ale rostouci hnuti, ktere smeruji zpet k jednoduchemu zakladu, rodinnym hodnotam. Ceske zeny usly kratkou cestu a pri dlouhe pouti je ceka maximalne hodne puchyru, krvave paty a naproste rozcarovani.

0 0
možnosti
TT

teta1974

13. 6. 2009 3:42
Re: Feminists are not feminine

nebyla bych tak pesimisticka, cesi - muzi i zeny - maji casto v povaze averzi k doktrine a nezblasti jen tak neco:)

0 0
možnosti
WS

wandering star

5. 6. 2009 19:00
Takže kdo není feminista, je hloupý?

To mi připomíná Libušku Čihákovou, která tady včera tvrdila, že kdo je bohatý, je zákonitě zlý.

0 0
možnosti
RL

Limburger

5. 6. 2009 19:26
Re: Takže kdo není feminista, je hloupý?

Jednoduššeji uvažující lidé mají potřebu zjednodušovat si obraz světa a jeho zákonitostí. Je ale s podivem, že mají často i potřebu to nahlas vytrubovat do světa. ;-)

0 0
možnosti

Quazi

5. 6. 2009 18:45
přiznávám se

Jsem feministka, i když připouštím, že některé projevy existence tohoto hnutí jsou přinejmenším podivné. Dle mého názoru byly ženy dlouhá léta vedené k submisivně manipulativnímu chování (ta poučka o hlavě a krku, však víte), což je ze sebezáchovných důvodů nutilo od podobných myšlenkových proudů se okázale distancovat. Ale já to o osobě říkám, a všichni si zvykli.

Dodatek: takto se mi líbíte, pokračujte a neumdlévejte.

0 0
možnosti

Přiměřeně rychlé šípy

5. 6. 2009 17:24
není to tak dramatické

podle mě tu možná ke změně došlo, ale nepřisuzoval bych to ani tak  změněným požadavkům dam, které podle nálady většinou chtějí každou chvilku něco jiného (nic ve zlém, zase je to napínavější :-))

Spíš to bude v tom, že dneska už se nikdo nežení ve dvaceti a mezi odchodem z domu a budováním vlastní rodiny si projde obdobím, kdy se o sebe musí starat sám.  Pak zjistí, že nejlepší je vyžehlit si košili sám, protože přítelkyně to prostě neumí (nebo ne tak dobře:-).

Ale nai co se týče minulosti, nepamatuju si, že by se táta ani v "temných" osmdesátých letech nějak vyhýbal domácím pracem a i já s bráchou jsme museli pomáhat při úklidu, i když jsme byli muži :-)

0 0
možnosti
J

Jack777

5. 6. 2009 17:43
Re: není to tak dramatické

To je taky pravda :-). Já si třeba raději pral sám, protože nechci, aby mi holka zkur.ila oblečení (což se občas stalo) a jelikož já ráději lehký jídlo alá čína a tuna zeleniny a ryb, tak to také bylo na mě, protože bejvalý vařily spíš dost tučně. Ale nynější je z asie, tak aspoň po týhle stránce jsem teď spokojen :-) Tý nedělá problémy rozebrat DVD přehrávač když se zasekne disk nebo si seštolovat motorku na který prakticky vyrostla, to je pane holka do nepohody :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/