Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

palič:

20. 4. 2010 17:31
další moderně levicová mantra

"stereotypy" . Co je jako na nich špatného? Jsou prověřeny staletími a fungují a je to tak dobře. Rodiče učí své děti se rozhlížet na obě strany, při přecházení silnice. Tedy ti normální rodiče, kteří se řídí stereotypy. Stejně tak kladou dětem na srdce, aby se vyhýbaly zónám "mladíků" nebo aby nebrali drogy. Je to tak správné.

0 0
možnosti
PNČOAŠ

Páv na česneku, oregánu a špeku

18. 4. 2010 21:33
Zajímavé. Všechny VIPky souhlasí s jistým VIPem.

;-D

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

18. 4. 2010 20:04
Ahoj Terezo,

upřímně musím říci, že se mne cedule Češi nekraďte nikdy nedotkly osobně, protože vím, že nekradu a že se mne netýkají, to že nám naši spoluobčané dělají za hranicemi ostudu je fakt a obchodníky chápu. Co se týká těch předsudků a diskriminace cikánů - škoda, že jsi dnes nebyla u nás v prodejně - cikáni nám OPĚT vybílili regály a personál i ochranka museli požádat o policejní ochranu a doprovod po uzavření prodejny, neb nám je vyhrožováno fyzickou likvidací. Já osobně už si díky cikánům hledám jiné zaměstnání, protože opravdu nehodlám denně riskovat svůj život. Pokud máš nějakou dobrou radu, jak cikánům pomoci a zároveň nás před nimi ochránit, budeme ti velmi vděční. S přáním hezkého večera Jitka Gotterová

0 0
možnosti
MV

femmefatalegia

18. 4. 2010 0:08
Nevím ...

.. ale co třeba se podívat na danou věc, že i ti Romové si to přeci jen dělají sami? Kdo má v dnešní době čas brouzdat po knihách a zjišťovat, zda je či není to a to rasistické? A proč se na to nepřišlo před tolika lety? A proč se to vytahuje teď? V některých věcech s Vámi nesouhlasím. Zrovna to je jedna z nich. Už kdysi jste mi trochu hnula žlučí, když jste psala o Romech ze Vsetína, aniž byste to tam znala, což zase můžu posoudit z vlastních zkušeností. Ono nejde o zatracování slušných cikánů, ano cikánů, protože pracovití cikánský člověk o sobě neříká, že je Rom.

0 0
možnosti
MV

femmefatalegia

18. 4. 2010 0:08
Re: Nevím ...

Těchto slušných lidí jsem poznala hrstku a nedám na ně dopustit, ale co těch 90% Romu, kteří např. pobírají dávky HMOTNÉ nouze, pro které si jezdí v Superbech, přičmž zrovna tento typ auta není z nejlevnějšího kraje a pořídíte jej za +- milion korun?!? A další? Nevím jak Vy, ale mě nebaví se přizpůsobovat menšině. Chtějí-li být v ČR, měli by ctít a dodržovat pravidla, která jsou daná i pro ostatní. Rv

0 0
možnosti
O

osklivka.katuse

16. 4. 2010 19:12
napadlo me to samy

Taky jsem cetla MFD a koukam na to, ze tam Komarek ma stejnej zaver clanku. To je divny...

0 0
možnosti

Guki

16. 4. 2010 17:13
Dnešní MFD

Hele, četli jste dnešní MFD, názory - pan Komárek tam píše o tom samém, zdá se, že se tu u Boehmové na blogu inspiroval. To se smí???

0 0
možnosti
JT

IGY

16. 4. 2010 11:25
Madam

Madam zřejmě upadla na hlavu a potom ještě devětkrát. Díky těmto pseudointelektuálům, kteří si žijí v nějaké své bublině a s reálným světem nejsou v podstatě konfrontováni je tady situace taková jaká je. Přitom stačí jedinné - všichni máme stejná práva, ale také stejné povinnosti, nic víc, nic míň. A pokud vím, tak pan Miko vystoupil jménem všech Romů, tak se pak nedivte. Už toho je opravdu dost. Aby nám lidé, které tady živíme, ještě určovali co budeme my nebo naše děti číst, to už považuji za vrchol romské drzosti. Za sebe říkám dost, ať se o sebe postarají sami, když mají čas a energii na takové pitomosti, tak ať ji obrátí vhodnějším směrem - třeba k práci. A pana etnobyznysmena Mika bych kopl víte kam. Beztak to udělal cíleně, aby rozpoutal vášně a pak mohl říct - vidíte ty Čechy, jak jsou na nás zlí.;-€

0 0
možnosti
MV

femmefatalegia

18. 4. 2010 0:09
Re: Madam

naprostý SOUHLAS. R^R^R^R^

0 0
možnosti
-

-cis-

16. 4. 2010 9:51
Stereotypy X zkušenost

Použít jako argument připomenutí hesla "ČEŠI NEKRAĎTE" je, ač nechtěnou, otevřenou tečkou tohoto blogu. Zmíněný slogan nevznikl jako stereotyp, ale zrodil se z nepříjemné zkušenosti obchodníků. Absurditou je, že pokud by v obchodech visely česky psané nápisy "PROSÍM NEKRAĎTE" nikdo by si na to dnes již nevzpomenul, ale vyjadřeno by tím bylo vskutku totéž! 

0 0
možnosti
MV

marka40

16. 4. 2010 8:42
.....

8-o8-o8-o?

Jestliže si obchodníci v zahaničí umisťovali cedule s nápisy "Češi nekraďte", tak to bylo na základě jejich zkušenosti s tím, že tam prostě naši spoluobčané kradli! A ať to bylo pro nás, co jsme nekradli jakkoli ponižující, přesto jsme věděli, že ten obchodník to tam má napsané proto, že s námi - Čechy má tuto neblahou zkušenost. Bohužel.  

Když ovšem  máme stejnou neblahou zkušenost s naší menšinou - tak se na to nesmí ani upozornit. Natož aby si to někdo dovolil napsat!

0 0
možnosti
I

i.cane

16. 4. 2010 4:12
Rádoby intelektuální článek

Autorka je ovšem zamindrákovaná totální ****, místo psaní doporučuji raději jezdit s multikultikárou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/