Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pozdě, ale přece.....R^R^R^

2 0
možnosti
Foto

Jestli jakýkoliv čin zachrání život alespoň jediného dítěte, pak je to čin dobrý a musí být podpořen. Vyjádřeno v procentech, riziko, že babybox může dítěti způsobit újmu nebo dokonce smrt se rovná nule. Naopak v případě neexistence babyboxu, se toto riziko ďábelsky zvyšuje. Proto jsem přesvědčen, že rozumové a morální kapacity těch, kteří toto zařízení odmítají, jsou prakticky neměřitelné. Tak jsou nízké.

5 0
možnosti
Foto

Díky R^

V blahé paměti v MF Dnes vyšla úvaha redaktorky Bendové, jak jsou babyboxy neprospěšné hlavně pro ty děti v nich ;-€

Nikdy na to nezapomenu! Bohužel někteří novináři vrtí čtenářem a ti, aniž by si zjistili další informace tak jedou na vlně kdo ví čeho!!

2 0
možnosti

Paní Boehmová,

samozřejmě R^

V podstatě baby boxy provází lidstvo od nepaměti.

Vzpomněla jsem si na pěkně popsaný otáčecí "baby box" v románu V. Huga Chrám Matky Boží v Paříži, do kterého byl odložen nebohý Quasimodo jako miminko.

3 0
možnosti
Foto

Naprosto nechápu, jak je tohle možné... Vám R^ a díky za upozornění na téma!

6 0
možnosti

P86a59v13e16l 47H78á93j31e73k

20. 1. 2016 12:35

Pro Běla Horáková - Vy si vůbec neuvědomujete, co takto odložené a zachráněné dítě může znamenat pro páry , které nemohou mít děti ani po umělém oplodnění. Je to naprosto ideální, ale to radši pokrytecky budete odmítat, bez pádných argumentů ! Podle mě je to takhle nejlepší řešení, říkejte si co chcete.

10 0
možnosti

Je to sice lepší praxe než v Norsku, ale ono není dost nechtěných dětí v ústavech?

0 0
možnosti

Je tragedií kolika blbů se najde a i tak krásné myšlence dokáží házet klacky pod nohy. I militantní odpůrci potratů jsou pochopitelnější než odpůrci babyboxů. To přeci nemá logiku.

Je to možnost jak se vzdát dítěte a neohrozit ho na životě či zdraví. Zároveň to umožňuje matky co novorozeně zabijí jednoznačně odsoudit za zabití/vraždu - měly možnost dítě nechat žít a zároveň se ho beztrestně zbavit.

Prostě na některé bojovníky za "práva dětí" je třeba jen větší klacek, bojují totiž více za své zviditelnění než za šanci životu.

7 0
možnosti

Naprostý souhlas, paní Terezo. Také si myslím, že i kdyby baby boxy zachránily jediný život a odvrátily jedinou matku od děsivého rozhodnutí, i tak by měly smysl. R^

12 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/