Diskuse

Ten pozitivní bilanční článek, co vždycky píšu na konci roku

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jako člověk tíhnoucí v osobních aktivitách spíše k pozitivnímu (zpěv, sport - hlavně s vnukem atd.) Vám upřímně mohu popřát vánoční pohodu.

Jako občan, sledující dění u nás i ve světě, cítím křivdu za vyhození z hl. strany. Že mé úvahy měly a mají racionální jádro dokazují události posledních dnů.

Ještě jednou, mějte pěkné dny.

1 0
možnosti
Foto

Terezo, vystihla jste to. Díky. Přeju opravdu požehnané (klidem, mírem, porozuměním, slušností, tolerancí, empatií....) svátky a do roku 2017 totéž a mocně. A zdraví k tomu.VR^!!

1 0
možnosti

Děkuji, krásné svátky!

0 0
možnosti

Terezo, vcelku pěkná bilance, se kterou, vyjma Vašich osobních záležitostí, které mi nenáleží hodnotit, souhlasím.

Přeji hezké vánoční svátky, a ať se Vám v novém roce splní to, co si závěrem přejete:-)R^

1 0
možnosti

Děkuji, mějte se moc dobře. Krásné svátky!

1 0
možnosti

Neuražte se, paní Terezo, ale od bilančního článku bych čekal poněkud více než jen druhou jeho část, kde popisujete svoji morální podporu panu Bangovi. Musím uznat, že kdybyste tam v tom směru napsala něco jiného, byl bych opravdu hodně překvapen - Ano já vím, něco se napsat dá, něco ne, a něco v určitých situacích už vůbec ne.

Ale beru to tak, že si myslíte svoje, a my taky. Jen se, prosím, příliš nepouštějte, do diskuzích ohledně rasismu v nás, zvláště pak, když je to pohled pouze z jedné strany. Mohu vás ujistit, že z druhé strany, od těch hodných "Romů" to taky směrem k nám hodně jiskří, a Vy máte jen to štěstí, že jste to ještě nepoznala. Já to štěstí neměl.

Naše společnost není o rasismu. Naše společnost je o nenávisti, která svým způsobem pramení ze závisti. My závidíme něco jim, oni zase nám. Ale nebudeme si tím kazit Vánoce, a hlavně vlastní bilance.

4 0
možnosti
Foto

Tereza, jedině Tereza... Dobře, Terezo!! Přeji hezký nejen čas vánoční, ale také další léta. A ty hlavně bez bolístek!!R^

1 0
možnosti

Děkuji moc. Hezké svátky.

0 0
možnosti
Foto

A nedám si pokoj a nedám. No jo, to už je taková moje tradice. Tedy...zajímavý fakt je, že kdykoliv se objeví kritika Ortela, Landy, Konvičky, Bartoše a dalších, ozvou se hlasy, citující jakousi větu o tom, že: " nesouhlasím s vaším názorem ale budu bránit vaše právo jej říct ", nebo tak nějak ta věta je. A tyto hlasy požadují pro Ortela, Landu, Konvičku, Bartoše a další neomezené právo zpívat, říkat a křičet jejích názory. Jenže tohle právo už podle nic asi neplatí pro ty, co výše uvedené, a podobné kritizují. Jejích právo na vyslovení názoru už tak hlasitě nebrání. Radek Banga něco udělal a něco řekl. Nesouhlasím s ním, myslím si že se zmýlil ale to, že něco udělal a něco řekl, ve mně nevyvolává tolik adrenalínu a zloby, abych jej musel za jeho slova a akci napadat a urážet. Osobně si myslím, že problém není v Radkovi Bangovi a tom co udělal, ale v mediích, která se chytla příležitosti a udělala z něj národního hrdinu. A problém je v té části internetové komunity, která svou tupost ukazuje denně tím, že ukrytá pod pláštíkem anonymity, potřebuje vyplivnout svou dávku jedu, lhostejno proti komu.

Je jen velice smutné, že část tohoto internetového dna, exhibuje i pod článkem, který není ničím jiným, nežli osobním zúčtováním s končícím rokem, doplněným o přání všem toho nejlepšího do roku příštího.

No nic, vlci vyjí a karavana kráčí dále, jak už přede mnou řekl někdo někdy dávno. Takže i já, věčný kverulant, rýpal a osina v zadku, přeju paní autorce, aby i příští rok ubíhal pro ní v takové spokojenosti, o jaké píše ve svém blogu.

3 0
možnosti

R98a88d77e82k 25K46a14r17a81s

20. 12. 2016 19:54

Kdyby se toho autorka nedotkla, tak by to nejspíš nikdo neřešil, takhle to svědčí o její jisté žlučovistosti. A myslím, že skoro nikdo neupírá Bangovi jeho pózu, ale pokud se zároveň snaží moralizovat, poukazují na jeho pokrytectví (vulgární texty) a hloupost (viz lebka).

2 0
možnosti
Foto

Hezký blog, děkuju Vám za něj i za Vaši práci.. Druhý odstavec článku je opravdu ke kopii. A hezky o těch dětech... a o té babičce Vaší, tedy to jde pusa do rohlíku. Přeju Vám krásné Vánoce, paní Terezo.

1 0
možnosti

Děkuji, Radko. I za vaše články. Krásné svátky.

1 0
možnosti
Foto

Zdravím Vás Terezo, já jako opatrný optimista čekám s bilancí až na 1.1. dalšího roku.

Nicméně - stále se učím mít radost i z maličkostí a těší mne, že se mi to občas i daří. Tak nějak vyhledávám ta pozitiva okolo mne a ten zbytek v míru propouštím pryč.

Pěkný vánoční čas a mnoho radosti přeji.

2 0
možnosti

No, paní Terezo, řeknu Vám to takto:

K tomu, aby byl svět lepším místem k žití, by bohatě stačilo, kdyby někteří přestali páchat dobro a postavili se k problémům dnešního světa trochu racionálněji. Z osobních zkušeností jsem bohužel došel k závěru, že řada tzv. pachatelů dobra si takto řeší nějaký svůj vnitřní, emoční problém (třeba i strach). Což o to, nějaký emoční problém má asi řada z nás, blbý ale je, když to potom mají odnášet ti druzí. :-/

Píšete cosi o rasistické společnosti vezdejší. Pak mi ale řekněte, proč nemá česká společnost problém (až na výjimky) s poměrně velkou vietnamskou komunitou?

Přeju hezké Vánoce a především větší důraz na RACIONÁLNÍ stránku věci při řešení problémů dnešního světa.

7 0
možnosti

Nepíšu o rasistické společnosti - píšu o rasistické ČÁSTI společnosti, naopak - velmi mě potěšilo zjištění, že rasistická zas tolik není. A že se našlo tolik lidí, kterým to vadilo a postavili se za Radka. Velmi dobrá zpráva. A to, že rasistická až zas tak není,je fakt - jinak by zde nemohl vyhrát Rom pěveckou soutěž (Vlasta Horváth). A Gipsy reprezentovat na mezinárodní hudební soutěži. To ale neznamená, že ten problém neexistuje.

A věřte, že těm, kteří psali ty nejhorší rasistické příspěvky do diskusi Radkovi na facebooku vadí Vietnamci úplně stejně jako židé a kdokoliv jiný. A ti nesmí získat pocit, že takto vyjadřovat nenávist je v pořádku.

2 2
možnosti