Tereza Boehmová

Sbírka na novou pohádkovou hernu KC Kampa byla vyhlášena!

26. 03. 2011 19:39:33
Jsem moc ráda, že si mě KC KAMPA vybralo za hlavní patronku finanční sbírky na novou pohádkovou hernu. Sbírku jsme vyhlásili 26.3. 2011 v 16:00 v rámci festivalu Kampa střed světa. Kmotry sbírky se stali a vyhlášení se zúčastnili také: režisér Jan Hřebejk, herec Jan Potměšil a herec Radim Fiala. Záštitu převzal autor knihy Kam běží modrá liška Andrej Gjurič. Byla to pro mě čest se ocitnout v takové společnosti a akci uvést.

Sama jsem na Malé Straně vyrostla a mám k ní osobní vztah. Jsem moc ráda, že Komunitní centrum Kampa funguje a že existuje místo, kam se mohou rodiče s dětmi v centru uchýlit. Protože takových možností moc není.

foto: Radek Mikuláš

Nevím, zda jste se někdy v komunitním centru Kampa byli podívat. Pokud ne, tak to určitě udělejte. I když tým pod vedením výkonné ředitelky Terezy Čechové odvádí úžasnou práci a funguje zde mnoho kroužků a aktivit, centrum je vybaveno provizorně, pouze z darů a odložených již použitých věcí, co věnovaly školky či jednotlivci a potřebuje obnovu. Nyní má Komunitní centrum šanci vylepšit svůj interiér – kompletně předělat starou hernu na hernu novou, pohádkovou - inspirovanou knihou pana Andreje Gjuriće Kam běží modrá liška.

herna.jpg

Proto se KC Kampa rozhodlo vyhlásit veřejnou sbírku na obnovu herny – pokud se podaří vybrat 95 000 Kč, tak děti najdou v nové herně mlýnský domeček, který bude hlídat vodník Václav Vaněček s kaprem Kuldou, nové hračky nebo třeba i Helenku hrající na flétnu a probouzející na jaře petřínské pramínky a další postavy z knížky Kam běží modrá liška.

Vím, že každého z nás někdo často žádá o peníze. Všude stojí někdo s kasičkou a prosí a vy nevíte, na co peníze jdou, a nechce se vám sahat do peněženky. Chápu vás.

Jednou za čas se vám ale možná chce udělat něco dobrého a prospěšného – s konkrétním a hmatatelným výsledkem. A příspěvek na pohádkovou hernu by mohl být tím vaším letošním dobrým skutkem.

Částka nemusí být velká, stačí stovka, dvě. Můžete přispět přímo v komunitním centru Kampa,

nebo bankovním převodem přímo na účet – Číslo účtu: 145930399/0800. Název platby: Malostranská herna 2011.

Další informace i návrh projektu najdete na webu kckampa.eu.

herna2.jpg

Budeme moc vděčni za každý příspěvek a pokud se cílovou částku 95 000 vybrat podaří, přijďte se na obnovenou hernu podívat.

Děkuji!

Autor: Tereza Boehmová | karma: 6.91 | přečteno: 2032 ×
Poslední články autora