Milí voliči Andreje Babiše, prosím odpusťte si už…

Znáte ten příběh… Byla krásná, mladá, sexy, zdála se čestná, přímá a upřímná, přísahala vám věrnost a vy jste s ní vstoupili dobrovolně a s velkou parádou do svazku manželského.

Ta láska měla trvat po celý nádherný sluncem zalitý život… Bude vám spolu líp a líp. Všude srdce a pobíhající jednorožci… z ampliónů skupina Kryštof a Michal David… Když se podaří, co se dařit má. Prostě pohádka.

Nějakou chvíli v té pohádce žijete. Než si všimnete, že nějak proklatě často kontroluje mobil… a to i v noci, když myslí, že spíte. Taky telefonovat odchází na balkon. Ale je to přece vaše milovaná, upřímná, sexy žena… přísahala vám absolutní věrnost a nikdy, NIKDY by vám nelhala. Necháte to být. Prostě toho má asi moc v práci.

Pak vám řekne sousedka, že jí viděla nasedat do cizího mercedesu s nějakým chlápkem. Věříte vaší ženě… Sousedka je drbna ulhaná. Prostě tohle vy si navzájem neděláte. Je to vaše nádherná věrná jediná žena. Vaše správná volba.

Pak přijdou první fotky… Na nich se vaše nádherná žena líbá s cizím mužem. Jsou u vás na chalupě, poznáte známou pohovku a obraz na zdi… Vy jste ale nad věcí… Tohle se nestalo. Je to montáž! Narafičené! Jdou po vás, nepřejí vám štěstí. Je to účelovka… kampaň... Může za to Kalousek… A jedete dál. Tu a tam zapochybujete, přece jen máte mozek, ale pak si vzpomenete na svatební sliby a to vás uklidní… A skupina Kryštof pořád tak pěkně hraje… A Michal David žije NON STOP!

Pak přijdete jednou domů dřív. Vaše žena souloží se dvěma muži přímo u vás v pokoji, ve vaší posteli… Díváte se na to... vlastníma očima. Už to nevydržíte a zařvete: “Co to má jako znamenat???!!!!“
Řekne vám zcela v klidu, že to je jenom jako, že hraje v takovém seriálu, co se natáčí u vás doma. Bude za to spousta peněz, které převede na vás. A že se to vlastně celé jakože doopravdy nestalo. Jen hrála roli. Rozhodně by vás NIKDY nepodvedla.
Náhle stojíte před takovým docela zásadním rozhodnutím… Už toho bylo dost.  Přece jen, nejste uplný debil, i když si tak právě teď dost připadáte. Můžete zase zavřít oči a věřit, že bude líp a dělat, že se to nestalo. A nebo - konečně - seberete zbytky vaší hrdosti a odvahy a prostě jí pošlete do háje. Bude vám trapně před sousedy, před rodiči…. Změnit názor a přiznat to, je velmi těžké. Ale uděláte správnou věc…  Uznat chybu, poučit se a jít dál, je jednou z lidských ctností.

Všichni děláme chyby… Všichni občas uvěříme někomu, kdo nás podrazí, lže nebo nedodrží sliby. A připadáme si pak jako pitomci... V hospodě třeba.
Ale dělat, že chyby nevidíme a že jsme si nevšimli, co se opravdu děje, většinou k ničemu dobrému nevede.

Milí voliči Andreje Babiše, je čas si odpustit a vybrat si jinou manželku, se kterou vám třeba opravdu bude jednou líp. I po tomhle obrovském zklamání. My ostatní vám minulé 4 roky také snad odpustíme… časem…

Psáno pro boehmova.blog.sme.sk

Autor: Tereza Boehmová | středa 11.10.2017 14:12 | karma článku: 44,09 | přečteno: 8154x