Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Lidie

25. 2. 2008 18:46
Jako vzdy

Ted bydlim u dcery na Letne a tady se vsichni parkovacich karet nemohou dockat! Je tady ted ta sama situace jako pred pulrokem na Vinohradech!  . Navic vsichni nejak zapominaji ze i lidi co bydleji v centru na P1 mivaji  navstevy, rekonstrukce atd. A uz pekne dlouho ziji s parkovacimi kartami. Je proste potreba smirit se s tim ze to uz nebude lepsi! Bydlime ve velkomeste!  A to tady jeste nemame zpoplatneny vjezd do mesta, jako v Londyne.  

A jeste k tomu ze radnice dostavaji penize za nic. Se vsi uctou, opravdu si myslite ze tech onech 700kc je moc?? To snad nemyslite vazne! I tech 32000kc co platim rocne za parkovaci kartu v centru, protoze tam mam obchod, je castkou primerenou! Odrazuje totiz ti, kteri tam opravdu nemaji co delat. A to je karta prenosna, nejdrazsi. Kdyz si budu chtit usetrit tak platim pouze 12000kc rocne za kartou s SPZ. A nebudu remcat ale makat abych si to mohla dovolit. Takova jsou proste pravidla a pokud se to nekomu nelibi tak at se jde stezovat na hlavak

0 0
možnosti

Manager

25. 2. 2008 20:24
Re: Jako vzdy

plný souhlas, kdo skutečně potřebuje např. za dokorem, obchodní schůzku apod. rád si zaplatí, výmluvy na příbuzné a řemeslníky jsou neopodstatněné

nasazené ceny jsou ještě dost mírné, kdo na to nemá, tak místo blábolení celé dny po internetu, má pracovat

0 0
možnosti
L

Lidie

25. 2. 2008 18:45
Jako vzdy...

Vzdy same remcani - sestra z Moravy, remeslnik, zena na gynekologii atd. Jsou to vsechno blaboly a vymluvy! Jako vzdy narikavaji ti kteri na parkovani narok nemaji. My, ti, kdo ve zminovanych oblastech BYDLIME karty vitame! Ted delam rekonstrukci ve svem byte na Vinohradech. Uz to trva pul roku a NIKDY jsem nemela problem s nejakym remeslnikem! To si snad material vozi kazdy den?? To snad ne! A kdyz uz tak na 10-15 minut se zaparkovat da a pokud je potreba tak jednoduse koupim dvouhodinovou kartu za 120kc. No a co sestra z Moravy? Tak prijede, vylozi si veci a deti a odjede si zaparkovat na placenem parkovisti. Prece do Prahy nejede proto aby tady jezdila autem. A abych predesla dalsim vymluvam -  tak v pripade ze je tehotna nebo invalidni tak za ni to auto odvezu konec koncu ja! Vzdy se da najit reseni!

0 0
možnosti

Andrea

26. 2. 2008 8:44
Re: Jako vzdy...

Draha Lidie, a byla byste prosim tak hodna a rekla svym sestram z Moravy a Vasim remeslnikum , Vasemu priteli a vsem Vasim pratelum, at si to auto  postavi na Zlicin a neodstavuji na ho rozhrani Prahy 10/2, ze je Vam lito Vasich nejblizsich sousedu, protoze uz u nich pres vsechny ty auta neni k ziti... Predem dekuji

0 0
možnosti

Zajicek

25. 2. 2008 17:37
Musim pochvalit Brno

i kdyz to tu neni vzdycky  s parkovanim ruzove, tak zaparkovat se da vzdycky do deseti minut chuze od mista, kam potrebuju jit.

0 0
možnosti
PP

Roumen

2. 3. 2008 20:28
Re: Musim pochvalit Brno

Kdyz v Praze je to od kraje do centra na delsi cestu, nez deset minut. ;-D

Promin, jen jsem chtel zkusit bejt ftipnej. ;-)

0 0
možnosti

maja

25. 2. 2008 16:20
Upřesnění

Hlavním důvodem k zavedení ZPS není možnost rezidentů zaparkovat před domem, ale omezit a regulovat dopravu v městském obvodu. Pokud někde nezaparkuji, tak tam samozřejmě autem nepojedu. ve studiích bylo zavedení ZPS doporučeno POUZE se současným rozšířením parkovacích míst, protože i počet aut rezidentů je větší než počet parkovacích míst v daném obvodu. (Proto také mj. předělávají vodorovné parkování na kolmé - více míst, jenže to nic nezachrání). A jak se dalo čekat, radnice si vybrala pouze tu veselejší část, která ji přinese peníze za nic - a investice do dopravní infrastrukzury se tak i nadále budou rovnat 0. Ovšem pro radní je tím situace vyřešena.

0 0
možnosti

Manager

25. 2. 2008 16:41
Re: Upřesnění

"Hlavním důvodem k zavedení ZPS není možnost rezidentů zaparkovat před domem, ale omezit a regulovat dopravu v městském obvodu."

Ano, to je přesně účel ZPS, získat místa pro místní a odvrátit "dojíždějící", kteří si z ulic centra dosud dělali zdarma P+R a díky tomu blokovali parkování místním. To se daří.

0 0
možnosti
JN

vozova.hradba

25. 2. 2008 16:17
hodiny

To omezeni o vyhrazenem parkovani na urcite hodiny jen pro residenty se da udelat hezky a jednoduse, ze budou ty zony vyhrazene pro residenty v nejakych intervalech (napr. 2h nebo 4h) pro jednu stranu ulice a na druhe strane ulice by bylo totez ale v opacnych intervalech. Resident tak muze zaparkovat kde chce kdy chce, neresident ma 2h na vyrizeni svych potreb, nebo musi pribehnout a preparkovat.

Vlci se nazrali a kozy zustaly cele.

Howg.

0 0
možnosti
IP

Rover

25. 2. 2008 16:11
P+R

Strašně rád bych využíval služeb P+R, ale například ze západního směru je už kolem půl osmé naprosto nerálné najít volné místo... Nevypadá to, že by se chystalo nějaké zvětšování počtu P+R míst,  ty pozemky je určitě výhodnější prodat nějakému  super-mega marketu. Po Praze se snažím maximálně využívat MHD, ale auto není kde na kraji Prahy odložit. Odtud kde bydlím není možné jezdit veřejnou dopravou. Praze by se hodně ulevilo kdyby přes ní nejzdili tranzitní kamiony, obchvat stále chybí, "dálnice" vede přes Václavák, přijde mi to všechno trochu postavené na hlavu. Koncepce placených karet je možná fajn pro rezidenty, ale likviduje podnikání. Osobně vážně přemýšlím, že firmu přestěhuji za Prahu, klientům se už dnes vyplatí jet 20 minut po plzeňské dálnici, než abslovovat parkovací harakiri na Praze 3...

0 0
možnosti

totas

25. 2. 2008 16:14
Re: P+R

super, asi tak nejrozumnější názor (hned po mém:-)

0 0
možnosti

karel 4

25. 2. 2008 16:07
diskriminace

Se vším celkem souhlasím. Co mě ovšem vadí nejvíc, že byly zavedeny dvojí ceny, jednak pro t.zv."rezidenty" a druhé, nesrovnatelně vyšší pro ty ostatní.

Když jsou nepřípustné dvojí ceny v hospodách,taxících atd., tak proč TADY je to možné?

0 0
možnosti

Manager

25. 2. 2008 16:48
Re: diskriminace

zajímavá myšlenka, ale jaká by byla praxe? Když by byla za pár korun karta pro všechny, tak by se tak masově rozšířila a ZPS by tak pozbyla účinku

0 0
možnosti

Zlata

25. 2. 2008 16:02
S článkem na 100% souhlasím

Jsem ráda, že si konečně začíná někdo uvědomovat, jak nesmyslný dosah to bude mít pro všechny obyvatele a návštěvníky Prahy. Toto řešení se dá přirovnat k použití násilí, protože jsme nuceni k něčemu, co je nařízené. Mj. mi od radních přijde nehorázně drzé vybírat peníze za to, že smíte mít vozidlo zaparkované v místě svého bydliště či sídla a dále diskriminující, že nemůžete svoje vozidlo používat účelům, ke kterým jste si ho za své zdaněné peníze pořídili. Finále těchto nesmyslných opatření bude, že se všichni díky zónám začnou shromažďovat pouze v nákupních centrech na okrajích Prahy, protože tam se ještě parkovat smí a nebudou vyjíždět mimo Prahu, protože naštvané reakce mimopražských stejně jako neresidentů jsou pochopitelné.

0 0
možnosti
TP

Martin

25. 2. 2008 15:33
jak parkovat?

vsichni kdo si hajite zony.  ja osobne bych zavedl zakaz parkovani v ostatnich ctvrtich tem autum, ktere maji parkovaci rezidencni karty. maji prece sva mista v miste bydliste tak proc nam ostatnim stoji v nasich bydlistich? automaticky bych je zacal odtahovat z Prahy 4, 5 a dalsich...

0 0
možnosti

prasák

25. 2. 2008 15:35
Re: jak parkovat?

Já bych řezal gumy. R^

0 0
možnosti

prasák

25. 2. 2008 15:30
gumy a nůž

Až zastaví pražský pepík u mne před haciendou, vezmu nůž a prořežu mu gumy. Lepší než karty. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/