Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tomáš Gregor

25. 2. 2008 14:30
Je to nesystémová buzerace

Včera (neděle v 21:30) mi odtáhli auto pře d domem rodičů, kde jsem vyrůstal. Vezl jsem mámě dárky k svátku. No to bylo radosti. Fakt, že se začalo velice agilně odtahovat i v neděli v noci snad jasně naznačuje, kdože si tuto úpravu zaplatil u zastupitelů. Jasně, otec si to pochvaluje, ale taky dodává, že v ten den, kdy to zavedli, odtáhli všechny vraky v ulici a to jsou teď ta volná místa. Pro stejný efekt by bývalo stačilo obejít auta a zkontrolovat platnou technickou. Za pár měsíců znovu a pak odtáhnout. Také by situaci s parkováním vyřešila podpora výstavby podzemích parkovišť. (hlavně vnitrobloky) Tam je místa dost a peníze by se investovaly systémově k prospěchu všem.

0 0
možnosti
PP

spartaman

25. 2. 2008 14:15
ZPS

Ten konec jste nemohla myslet vážně, ale nemáte pravdu. Řeknu vám, že zkusit zaparkovat u Strossmayerova náměstí a u Výstaviště, když je Matějská pouť, hokejové play-offs, výstava ve Veletržním paláci a ještě třeba fotbal nahoře na Letné, to je napozemský úkol.  A takovéto kombinace se dějí poměrně často, to není jen výjimka jednou za rok. Takže my z Prahy 7 jsme pro ZPS. Je možné, že to nepomůže a za pár měsíců vystřízlivíme. Ale v současnosti je to pro nás krok správným směrem. Samozřejmě je tu trošku problematická vyhlídka do budoucna, že by to mohly zavést všechny městské části a pak si budeme všichní jezdit jen v rámci svého obvodu.

0 0
možnosti

pogo

25. 2. 2008 14:08
souhlas

Naprosto souhlasím s autorkou příspěvku. Bydlíme v Krči a dvakrát týdně jezdíme s osmiletou dcerou do hudební školy právě na Prahu 3. Od minulého týdne nemáme šanci zaparkovat. Neměl bych problém zaplatit třeba 30 Kč za hodinu parkovacim hodinám, ale v dost širokém okruhu kolem Komenského nám. nejsou ani žádné placené zóny. Všude jen modrá, která sice udělá radost pár místním, ale výrazně zkomplikuje život mnohem více lidem.

0 0
možnosti
KP

Vanous1

25. 2. 2008 14:11
Re: souhlas

jenze tim padem s autorkou tolik nesouhlasis...ta je proti parkovacim kartam celkove...tobe chybi placene stani pro -"navstevniky" - nikoliv princip karet pro residenty...

0 0
možnosti

honza

25. 2. 2008 14:01
parkovani pro vyvolene

ja si myslim ze by nebylo spatny kdyby v praze parkovali jen prazani tj. s prazskou spz. ostatni by nechavaly auta na odstavnem parkovisti nekde mimo. stejne nam tady v praze delaj bordel bouraj atd a my pak mame drazsi pojisteni.

0 0
možnosti
PP

spartaman

25. 2. 2008 14:16
Re: parkovani pro vyvolene

Je to sice hodně paušalizované tvrzení, ale veskrze pravdivé R^;-)

0 0
možnosti

Daniel Vodňanský

25. 2. 2008 13:50
Vážená paní...

Kdybyste také bydlela na Praze 7 poblíž Výstaviště, asi byste se nestačila divit. Zřejmě Vám přijde normální, že se zde doposud zcela běžně parkuje ve 2-3 řadách na každé straně a když přijedeme kdykoli odpoledne, jsme nuceni objíždět celou čtvrť obvykle něco kolem hodiny, než najdeme vyjíždějící auto, o jehož uvolněné místo se zde nezřídkakdy strhávají téměř bitvy.

Co pak rozzuří běžného obyvatele asi nejvíc je fakt, že drtivá většina automobilů má mimopražskou SPZ. Přijeli si na výstavu a ani nemají tu slušnost najít si placené parkoviště. Přijeďte se podívat, až se bude opět něco konat, budete se velice divit...

0 0
možnosti

Manager

25. 2. 2008 13:52
Re: Vážená paní...

souhlasím, většina těch co remcají a nesouhlasí tak nemají o problematice ponětí, já ZSP velmi vítám, je to očištění od "dojíždějících", které si z naší ulice dělali bezplatné parkoviště na náš vrub

0 0
možnosti

Drtikoll

25. 2. 2008 13:48
metal

Se článkem určitě souhlas. Pracuji přesně jako vy na rozhraní P2 - P10 a nyní není možnost zaparkovat! Ano, někdo navrhne, že mám jezdit MHD, ale kolikrát je nutné pracovně jet někam dál nebo rovnou z práce jinam. A placené parkování je také trošku komedie - 

1. není místo

2. omezení max na 6h

3. 6hodin x 30 kč každý den opravdu platit nechci :(

Celé zóny jsou jen výmyslem politiků, kteří jsou neschopní a nebo líní vymyslet jiné možnosti jako je podzemní parkování atd.

0 0
možnosti
KP

Vanous1

25. 2. 2008 13:57
Re: metal

pokud jezdis pracovne, tak mas snad sluzebni auto. a na to firma dostane parkovaci kartu. pokud chces jet z prace nekam za zabavou - tvuj pech...

0 0
možnosti

Štěpán Binko

25. 2. 2008 13:47
Návrh řešení

Ale abych jenom nekritizoval současný stav, tak zkusím napsat jak by to ideálně mělo vypadat podle mého:

Zpoplatněn by byl časový úsek vozu ve městě a to všem stejně. V dohledné době, ale už i nyní není problém takové zpoplatnění řešit formou GPS a město rozdělit do zón, zohledňujících "hypercentrum", rezidenční lokality, komerční zóny apod.

Hlavním cílem je dostat z města auta, která nejezdí a kterých je hodně. Trvale zaparkované kousky, čekající na to, až s nimi víkendový řidič pojede jednou za měsíc.  Takový řidič by auto přesunul do nezpoplatněných parkovacích zón nebo do zóny levnější. Stání ve vlastní garáži by pochopitelně zpoplatněno nebylo. Ubylo by aut, dalo by se parkovat a bylo by to mnohem spravedlivější..... Pro všechny....

0 0
možnosti
MP

Evangelis

25. 2. 2008 13:51
Re: Návrh řešení

Zajímavé řešení. Taky už mě napadlo, kdo vlastně v těch zónách parkuje třeba večer a přes noc? Ve dne tam jezdí lidi do práce, na úřady, do bank apod. Pokud ale tam neni kde zaparkovat ani večer, kdo tam teda stojí, kromě místních...?

0 0
možnosti
PK

PavelKoran

25. 2. 2008 13:47
nesmysl

Paní autorko, bez auta nedám ani ránu a dřpím v něm pořád. pěšky nejdu ani nakoupit, MHD použiji v průměru 1x za rok. Ale co je kruci špatného na tom, když nás systém donutí nevozit si zadek až na místo a přinutí mne nechat mého tunového miláčka, v kterém sedím sám, někde na kraji Prahy na parkovišti?

Jediné, v čem Vám dávám za pravdu je to s tím potrvrzením u služebního vozu. To je určitě za hranicí zákona a možného a skoro až musím napsat, že tomu nemohu uvěřit.

0 0
možnosti

Štěpán Binko

25. 2. 2008 13:56
Re: nesmysl

A proč se nutit do nepohodlných řešení? Kde je psáno, že jsou správná?

Kdyby v centru byla jenom auta která jezdí, bylo by krásně. Centrum ale slouží jako nekryté garáže...... Když budou zóny, odkud kam budeme jezdit?

0 0
možnosti

Štěpán Binko

25. 2. 2008 13:24
Pěkný článek a souhlas

Celý problém je v poměru množství zón placeného stání a stání rezidenčního. Nic víc. V centru na placenou zónu téměř nenarazíte a Praha 2, kde máme kanceláře se také vytáhla. Máme asi 20 m placené zóny, ostatní bloky široko daleko jsou lemovány modrým pruhem. Volná místa? Okamžitě došla.

Zastánci zón by si měli uvědomit, že se do principu parkování zavedl tržní model nemající obdoby.  Vzhledem ke vzrůstajícímu počtu aut bude ve velmi krátké době i těch rezidenčních zón nedostatek. Tyto se budou zdražovat a parkovat opět nebude kde a už vůbec tam nezaparkují ti, kteří by to potřebovali.

Ano, souhlasím, že přesun po městě je často efektivnější s použitím MHD, ale často prostě potřebujete (= je to pohodlné) jet vozem. Vezete sebou věci, chcete pohodlí. Až budou zóny všude, nebudete se moct přemístit z bodu A do bodu B, protože přemístěním už v A zpátky nezaparkujete a do B nesmíte....

Prostě Kocourkov....

0 0
možnosti
PK

PavelKoran

25. 2. 2008 13:48
Re: Pěkný článek a souhlas

Rezidenční stáníse nerovná předplacenému místu a všude v ČR i ve světě (v obdobách) je vydáno více rezidenčních karet, než je parkovacích míst. Zkste přemýšlet proč!

0 0
možnosti

Kirk

25. 2. 2008 13:12
Jsem zcela spokojen

Že budu párkrát do roka platit za parkování v jiné čtvrti mi nevadí.

Jedná se o naprosto výjimečné události, po Praze jezdím buď hromadnou dopravou, nebo na nějaký opravdu velký nákup -- a tam má prodávající obchod obvykle parkoviště pro zákazníky, ať už prodává potraviny, stavebniny, nebo počítače.

Za lepší atmosféru na Praze 2 to 100% stojí.

0 0
možnosti

Tereza Boehmova

25. 2. 2008 13:35
Re: Jsem zcela spokojen

Vite, v cem je problem? Ze i vy pisete, ze nakupujete ve velkych centrech s parkovisti a tim jen potvrzujete, co pisu, ze u malych obchudku uz nikdo nezastavi a ubydou jim zakaznici. Proste to brzdi drobne podnikani a to je skoda. Pak zbyde vsude jen HYPER SUPER VELEMARKET. Nic proti nim, ale je dobre i kdyz maji konkurenci v tech malych obchodech a restauracich.

0 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/