Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

mfdnes-bulvar

22. 11. 2010 23:20
myslim, ze sid2007

je ukazkou toho, jak kojeni muze lezt na mozek;-D

0 0
možnosti
IB

isabell

22. 11. 2010 22:26
...

Nóó je pravda, že má čtyřkilová dcerunka byla natolik žravá, že jsem si jí jako nevědomá prvorodička dávala už v porodnici k prsu kdykoli zavrněla, až mi sestry vynadaly, že jí překrmuju! ;-D

A je pravda, že jsem se nevyspala dobré tři měsíce, jedla jsem kvůli její kolice také jen velice omezenou skladbu potravin a vykojila jsem se ještě asi pět kilo pod původní váhu, ale po této době, kdy také párkrát zasáhla mamina, nebo sestra a dítě prostě odhoupaly alespoň na pár hodin, abych se prospala, nastala kýžená pohoda a kojící výhoda.

Mimi bylo už větší, prospívalo jen ze mě velice dobře a začalo být hezké počasí, takže jsem trávila spoustu času na procházkách a výletech a protože jsem měla stravu stále s sebou, byla jsem naprosto "svobodná".

Každá jsme jiná, nemá cenu to lámat přes koleno, já sama byla kojená jen dva měsíce a nijak se to na mém zdraví také nepodepsalo ;o))

0 0
možnosti
K

kykyriký

23. 11. 2010 10:26
Re: ...

jo jo, taky jsem si užila parádní léto, koupáníčko, prcek chrápal u vody, jídla dost ssebou:-)

0 0
možnosti
FM

fr-mottl

22. 11. 2010 21:18
obavam se, ze jestli ze jsou takove diskuze mozne

tak vlada muze utahovat sroub jeste hodne dlouho, koukam, ze lidi maji skutecne starosti ....

0 0
možnosti
S

Sid2007

22. 11. 2010 21:00
Women studies z Washingtonu a Monolog vagíny

Jako byla za komunismu lukrativní kariéra tzv. dělnických kádrů, přežvykujících, v roli žurnalistů a kumštýřů politickou mocí schválená témata, tak je - tentokráte ne z Moskvy, ale z Washingtonu stážováním přenesená doktrína politické korektnosti, kdy místo proletářské tématiky to jsou ženská studia (Women studies).

A tam kde Karel Marx a spol. kázali, že proletariát je utlařován, tak z jednoho prsu politické korektnosti, zvaného Women Studies, line pro ochotné žurnalistky a jiné profitéry lukrativní teorie, že polovina lidstva, ta která má orgán, jehož název v řečtině dal jméno hystérii, je vlastně permanentně utlačovaná.

Místo Marxova Kapitálu na ideologické konferenci komujnistů nebo bible na mši křesťanů, s podobnou občadností se na Women Studies veřejně recituje Vagina Monologue. Zde v podobě nářků nad tím, jak 100% BIO váživa pro kojence je vlastně patologie, muka-tortura pro matku.

Oproti komunismu se politická korektnost třeba stran masáže myslí mas nezdá být takovým pokrokem.

0 0
možnosti
HV

oldboy

22. 11. 2010 21:07
Re: Women studies z Washingtonu a Monolog vagíny

Jak vás tady tak pozoruju, tak je kojení vašim životním tématem.

0 0
možnosti
S

stepulka

22. 11. 2010 20:06
Tady to fičí... :)

Velmi upřímný článek, Terezo R^

Diskuzi raději dále nečtu...

0 0
možnosti
S

Sid2007

22. 11. 2010 20:34
Tereza: Upřímná? Ano! Moudrá a neškodící?

To už ani zdaleka není tak jasné afirmativně odpovědět.

Je to, jak to klasické dílo ženské psyché ve svém názvu říká: "Monolog vagíny".

Stěžovat si, naříkat, dramatizovat, to zdá bse patří k "mentální hygieně", autoterapii některých (nemála) z rodhu Homo sapiens.

Když je "obětí" užít své tělo ke zplození potomka (ve zkumavkách to zatím moc nejde), tedy něčenu, co stejně jako všechny ostatní funkce (nejen( lidského těla evoluce perfektně vyladila po uplynulé statisíce a miliony let, tak proč by jedna z takových "obětavých" samiček rodu Homo sapiens nemohla - veřejně, dokonce na "nejdůbvěryhodnějším deníku v zemi" ventilovat sebetřednou, hloupou sobeckost tím že kojení už v samotném názvu v zájmu upozornění na sebe lacině a škodlivě nazve "torturou"?

Nepřekvapuje, že se najdou mnohé, kteří si touto "hrdinkou" co "torturu" přežila a rychle s ní skončila, sympatizují. Kdy přijde doba, že nám podobně sebestřední (é) a sobečtí (ké) začnou sdělovat, že i jiné tělesné funkce jsou "torturou"?

0 0
možnosti
A

AGNESSSSS

22. 11. 2010 19:25
Z extrému do extrému...

... nejsme mašiny... co je pro jednoho, není pro druhého... taky jsem to vydržela půl roku a pár dní...a pak "padla", úleva veliká, přibírající dítě... co víc si přát

0 0
možnosti
MH

hermína

22. 11. 2010 19:19
a ještě budu moc ošklivá

Zajímá mě statistika, kolik rodičů se rozvede cca do 5 let věku dítěte. Kolik % z nich mělo dítě kojené do 6 měsíců, do roka a déle.

Narození dítěte a péče o ně je extrémně zátěžová situace pro celou rodinu. Ono se to neříká nahlas, ale je to tak. A rok a více zoufale unavená a vystresovaná matka, zejména, když má další děti, a manželka a  pečovatelka o celou rodinu nebude tuhle zátěž ulehčovat ani sobě ani jiným.

V minulosti nebývalo na prvním místě dítě, ale matka a rodina. Dětí bylo mnoho a bylo skoro samozřejmé, že nějaké zemře. Ale matka byla potřebná pro ostatní děti a manžela.

(prostě těm dětem dejte včas přesnídávku ;-D)

0 0
možnosti
S

Sid2007

22. 11. 2010 19:32
"Hermíno" zde nejste na kanapi psychologa:)

... takže se netřeba (jako malá holka?) omlouvat ("ještě budu moc oškliva."

Stačí komunikovat slušně, věcně, neemocionálně.

Nebudu se pouštět na šikmou plochu spekulace, zdajste ve formativnmích letech dětství měla "nedostupného otce" nebo "chaldnou matku", ale v dospělosti se, jednajíce jako dospělí, už nemusíme podobným způsobem "omlouvat".

0 0
možnosti
MH

hermína

22. 11. 2010 19:12
kdo že dělá ty statistiky?

že by laktační liga? jeslti to minimum žen, které kojit opravdu nemohou, není náhodou postataveno na čísle - maximum žen, ze kterých jsme v porodnici vymáčkly kapku, ať dítě saje nebo ne, kojí.

vážně, zajímala by mě seriózní studie.

a vážně, přestaňte všichni kecat druhým do života a zameťte si před vlastním prahem.

0 0
možnosti
S

Sid2007

22. 11. 2010 19:27
Pro začátek, k SERIÓZNÍ debatě, odkazy

Ikdyž Vám zřejmě vulgarita nedělá problémy zatímco nejste asi sama o sobě schopná nebo ochotná si třeba v tomto (životně, zdravotně, pro děti, matky, populaci důležitém) tématu dávno doplnit všeobecné vzdělání nebo mezery, zde je do začátku jeden odkaz:

http://en.wikipedia.org/wiki/Breastfeeding

A prosím Vás, neutíkejte se k argumentu, že Wiki je nespolehlivá. Uvedená stránka má tucty odkazů na vědecky spolehlivé zdroje a zde my - nejen díky "úrovni" Vašeho slovníku nebo slovníku MfDnes-bulvar - zatím nejsme na úrovni věděcké debaty.

Z argumentů které studie uvádějí o prospěšnosti kojení:

1) epší imunitní systém 2) méně infekčních onemocnění 3) menší riziko SIDS 4) vyšší inteligence dítěte 5) méně curkrovky 6) méně obezity PLUS soupis výhod pro kojící matky samotné.

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

22. 11. 2010 18:22
nikoho neodsuzuju

ale kojení je dle mé vlastní zkušenosti krásné i pohodlné. Navíc je i dobré na postavu.

Byli jsme se synem úžasně sehraný tým.

0 0
možnosti
S

Sid2007

22. 11. 2010 18:30
Ja se říká "Amen!"

Blahopřeji k harmonickému, super BIO a ekologickému vztahu, který zřejmě se svám dětátkem a ve Vašem domově máte.

Znovu, je smutné, že i vzdělané matky, navíc mající zájem o ekologii, BIO potraviny, fitnes, atd. tak snadno a v takových počtech podléhají reklamě a "pohodlí" nekojení. Studie a statistiky jasně stojí na Vaší straně a na Vaší straně je skutečný zájem dítětě (i Vaší nenadváhy a všeho co s ní souvisí) a nakonec i zájem společnosti (zdravbější populace, méně zbytečných nákladů na zdravotní péči o více nemocné nekojené spoluobčany).

0 0
možnosti
L

Lidie

22. 11. 2010 17:59
Konecne se to nekdo neboji rict nahlas...

Mluvite mi z duse :-/ mam trimesicniho syna, ktereho nade vse miluji, ale to kojeni to je snad opravdu za trest! Mleka jsme mela malo uz v porodnici a od uz od porodnice proto dokrmujeme umelym mlekem. Pohledy mych plne kojicich, a nalezite hrdych, kamaradek vam snad nemusim popisovat. Laktacni poradkyne mi zapujcila dvojitou odsavacku...mozna jsem divna a neumim se obetovat, ale bylo mi do breku. Byla jsem presvedecena ze kdyz mne, pripojenou na tu masinu, uvidi manzel tak se mnou uz nikdy nebude chtit nic mit. Nastesti jsem se mylila, ale bylo mi opravdu hrozne. Pokud muze a chce maminka kojit tak budiz, ale mela by mit na vyber. Situace v CR je takova ze maminky jsou do kojeni nucene doktory, casopisy, internetem atd.

Ja sveho syna kojim castecne a obcas ho ani nanakojim a rovnou mu strcim lahev. A ano, delam to protoze chci mit aspon chvilku klid a necitim se jako spatna matka!

0 0
možnosti
PM

mfdnes-bulvar

22. 11. 2010 18:04
Re: Konecne se to nekdo neboji rict nahlas...

urcite nejste spatna matka proto ze nekojite, a stejne tak dobra matka neni dobrou jen proto, ze koji. hlavne se nenechte stresovat a ridte se intuici a ne pritroublymi radami laktoteroristek

0 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/