Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdraví,

vím že se to netýká Špindlu--ale minulý rok jsem na poslední chvilku-přes internet- sehnal na pololetní prázniny celkem slušnou lyžovačku v Harachově-hotel Svornost-5 nocí-4 denní skipas polopenze-vše pro 3 osoby za necelých 15 tisíc.-ubytování odpovídající 3*-jídlo-množství a kvalita plně vyhovující-v ceně byly 3 panáčky- bazén denně bez poplatku a jedna welnes procedura za pobyt-dále jsme si zahráli ,,pinčes" 1 hoďka za přijatelné páďo.Skibus s plně dostačujícímy intervaly-sjezdovky též přiměřeně upravené-na to že během týdne napadlo opravdu mnoho nového sněhu.-

Chtěl jsem jen napsat -že i u nás se dá sehnat pobyt za myslím si přiměřený poměr-cena /výkon.

0 3
možnosti
MF

Článek je víc než výstižný. Šířit podobnépostřehy se stalo nutností a je moc dobře, že už to řada lidí dělá. A dělejme to tak se vším! Nepříjemný prodavač?Nefér přístup při reklamaci čehokoliv? Bídná kvalita koupeného zboží? Tak už tam prostě nikdy nejít a šířit to vytrvale dálmezi kolegy, přáteli, sousedy, příbuznými. Funguje to!!! A je li to nutné tak klidně upozornit ČOIkutřeba rychlým e-mailem z mobilu. Ačkoliv to pro mnohé hraničí s postojem „udavače“,oni reagovat musí a znepříjemní jim život. Osobně to učím i své děti (a občas i rodiče amanželku). Jiná obrana v tomto „prastátě“ bohužel nefunguje. Hlídat si dobrou náladu následně, aby se z násnestali morousové je na místě. Šířit tedy i opačné, kvalitní zkušenostinám tu náladu vyváží.

7 0
možnosti
Foto

Špindlerův Mlýn je v zimě skutečně jen pro otrlé povahy a/nebo pro ty, co se prostě chtějí ve Špindlu jen ukázat. Tahle lokalita je známa jako veksláků a "lobbistů" ráj. O tom, co je tam za ceny netřeba diskutovat, to ví každý, kdo se tam v posledních rocích vyskytl. No tak tam prostě nejezděte..., ne? Vyberte si něco jiného, přiměřeného Vašim požadavků, Vaší peněžence, Vašim zájmům a nárokům. Na výběr v Čechách určitě je... jen se snažit. Ostatně ani do Rakouska, Německa, Itálie to není zas tak moc daleko... máme zde trh, tak se jím řiďte? proč čekáte, že zrovna ve Špindlu to bude současně nejlepší, nejlevnější, nejveselejší, nejzábavnější a nejdokonalejší? No tak jeďte jinam a máte vystaráno...

Co mně však u Vás opět zaráží, to je zneužívání výsadního postavení na iDnes. Chápu, že tady jste, pracujete zde, živí Vás to, ale to přece není důvod umisťovat své vlastní blogy na preferovaná místa jako perly.... Chápu, že karmu asi máte ráda, ale nahánět si ji tímto způsobem snad ani nepotřebujete. Či snad ano?

Dokážete si napsat blog, který by byl zajímavý a tedy hodně čtený, aniž byste si jej dala na preferované místo, kam nikdo jiný nedosáhne???

Předpokládám, že si tenhle článeček tady necháte dost dlouho, aby dosáhl na karmu blížící se padesátce a mohla jste se tak chlubit, jak jste dobrá... Nejste, jen zneužíváte v takových případech své postavení. Bohužel. A myslím si, že to snad ani nemáte zapotřebí...

5 5
možnosti
Foto

Severně od Alp je sníh kolem Vánoc- Nového roku dost nejistý. Pokud cestujete na týden, vyplatí se jet i dál. Třeba v areálu Watles, na Švýcarskoitalské hranici u Piz Sasvenna zaplatíte za týdenní kartičku na veškeré lifty v jejich areálu 30 €, takže pod 800 Kč. Ubytování v penziónu třeba ve Schleis nebo Mals včetně snídaně 30 až 35€, takže za den asi 800 Kč. Děti do 5 let neplatí nic, do 12 let 60%. Snídaně je ve švýcarském stylu, takže nix kafe a marmeláda.

I když je to dále, těsně před italsko-švýcarskou hranicí si můžete odbočit asi 30 km do bezcelní zóny Samnaun a tam je benzin za polovičku. Na ten dojedete zase až domů. Dámy jistě najdou i jiné výrobky, které za to stály, kosmetiku a oblečení.

Toto doporučení je optimální pro rodiny s dětmi- ty jsou v Tyrolsku králi- bambini můžou všecko!EU

1 0
možnosti
LC

Přispěji také do mlýnice. Ke stejnému názoru jako autorka jsem dospěl před cca 10 lety. Nejdřív jsem začal jezdit do Francie. Po čase Francouzi přitvrdili (a je to dost daleko), tak jsem hledal a objevil menší středisko v Itálii (teda, pokud se týče sjezdovek větší než Špindl). Za 8K (ještě před dvěmal lety to bylo za 7k), *** hotel s polopenzí (švédské stoly), 7 nocí, 6 dní permanentka, auto zdarma v podzemní garáži, WiFi zdarma, bazén není, jen malá tělocvična. Kafe v baru 0,5 , pivo (jen lahváče) 2 , dvojka vína 1 EUR. Do lyží se nastupuje a vystupuje před dveřmi hotelu. Nenašel jsem v Česku místo, kde bych něco takového pořídil za 8K. Pravda, je nutné připočíst cenu cesty, ale při třech lidech to není žádná hrůza.

2 0
možnosti
JH

Máte plnou pravdu,Terezko,Špindlu se radši léta vyhýbám.

Špindl-Rokytnice-všech lupičů stanoviště.

4 0
možnosti
PJ

S autorkou blogu sympatizuji. Ma tu spravnou snahu veci zlepsit. V dobe novych socialnich medii by clovek opravdu nemusel byt jen tupym neinformovanym konzumentem. Bohuzel realita je jina. Cesky zakaznik je zvykly platit za nekvalitni zbozi predrazene ceny. Nevim ovsem proc. Staci trosku cestovat, aktivne ziskavat informace, postavit se proti zvyklostem.

7 0
možnosti
PS

Tam jsem byl naposled za socialismu , mozna v rannych 90. letech. Vidim ze o nic neprichazim (a asi bych to tam ani nepoznal). Je u nas (dokonce i v Krkonosich) mnoho hezcich mist, ktera si udrzuji romanticky , relativne neturisticky raz. Ale na lyze bych tam uz nejel (maximalne z detmi a ne do techto velkych stredisek).

1 0
možnosti
IH

Špindlerův mlýn je přece poslední skanzen a útočiště socialistických veksláků. Něco jako taková indiánská vesnice v Americe. Já myslela, že tohle každej ví a jezdí tam jen ze soucitu s veksláky, aby nepomřeli hlady. Ale zřejmě to paní asi nikdo neřekl. :-P

2 0
možnosti
JM

J18a12n70a 72M13e68r78o48p24e

12. 1. 2014 20:54

V létě (=bez lyžování) jsme byli v Rokytnici v Roxaně (je hned u sjezdovky). V zimě je to tedy dražší (přecejenom z toho lyžování žijí), ale co jsme měli my a jaký jsme měli servis, to bylo úžasné za poměrně lidové ceny. Bazének hned u hotelu (venkovní) zcela volně použitelný, relativně dobře vybavený bar a hlavně luxusní jídlo. Byli jsme v dvoupokoji 2+2 s předsíní, v níž mají dokonce malou lednici (ale nakonec nebyla potřeba, protože jídla bylo fakt až až a to i zeleniny a ovoce, co jsem si zvyklá jinak dokupovat), jeden pokoj s balkonem, samozřejmě sociálky + sprcha. A i ty pokoje na to, jak jsem zvyklá, nebyly sice obří, ale dalo se tam hnout, větší s televizí, stolkem, křesly, menší s psacím stolem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/