Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na mojí chuti jet lyžovat do Špindlu tenhle článek nezměnil vůbec nic. Už předtím totiž byla v podstatě nulová. Když se někde téměř nedá za slušnou cenu zaparkovat ani v létě na poloprázdných parkovištích, tak už mě ani nezajímá, jak to tam vypadá v zimě.

21 0
možnosti
JK

parkoviště je zadarmo

1 0
možnosti

S argumenty v článku povětšinou souhlasím. V zásadě jenom potvrzují to, proč jsme Špindl vyřadili ze seznamu míst pro dovolenou. Nyní jezdíme s dětmi do Pece pod Sněžkou do HOTELU****HORIZONT a to jak v létě, tak v zimě. Wifi zdarma, neomezený vstup do bazénu, vířivky, sauny, posilovny a pro děti kvalitní animační programy opět bez jakéhokoliv doplatku. Ceny ostatních služeb, stejně jako gastronomie jsou z mého pohledu příznivé. Shrnul bych to jednoduše, je lepší než vypadá :-). Jinak na Peci jako takové máme rádi to, že sem stále ještě jezdí celkem normální lidé, kteří se nechtějí "onanovat" před ostatními a chtějí si především užít lyžování a přírody. Velmi kladně hodnotím propojení všech areálů v regionu (na jeden skipas) a od letošního roku nové propojení sjezdovek na Černé hoře a v Peci - už není potřeba skibus.

12 0
možnosti
DF

D64a74v83i50d 95F79o27r52t

7. 1. 2014 16:55

Po precteni tohoto clanku me napada snad jen, jak si kdo ustele, tak si kdo lehne....

Jezdim do spindlu cca 15 let, jelikoz nabizi jako jediny areal slusne podminky pro lyze/snb. Pokud si nekdo vybere harmony ci horal, pak muzu napsat jen dobre mu tak!!!

Ve spindlu je plno malych penzionu, ktere nabizi kvalitni krasne ubytovani za rozumne penize, navic s mnohem lepsi lokaci (chce-li nekdo megalomansky pseudo luxusni hotel, pak dobre mu tak).

Co se tyce cen, tak ty nemusi byt tam premrstene, jak se na prvni pohled zda. Bezny obed 80-120kc na osobu mi prijde na horach vice nez prijatelne. Wellness? Existuji alternativy jako vojenska ci aquapark (dle pozadovanych sluzeb).

Ceny lanovek? Ano denni je neskutecne premrstena, s tim se da jen souhlasit, na druhou stranu existuji vicedenni, napr. 10 ci 15 dni v sezone, kdy jsme na cene okolo 500kc na den. Ci sezoni permanentka pro vasnive sportovce (ti jsou take bezne na horach ocekavani) a pak se cena rapidne snizuje, pro predstavu za lonskou sezonu jsem zaplatil cca 200kc/den, coz je vice nez prijatelne!

Jezdim pravidelne do svycarska na tyden dva na hory (laax, saas-fe ci adelboden) a zde plati naprosto srovnatelne podminky, byt v trochu jinych relacich... A tak jedine neoddiskutovatelne jsou nesmyslne poplatky!!! Ostatni veci uvedene v clanku jsou primarne zpusobene neznalosti prostredi a lenosti si neco zjistit!!!

6 20
možnosti
KF

K71a21r42e48l 45F76a10j71t

7. 1. 2014 19:05

Výborně, takže podle vás je to vlastně v pořádku a dozvěděli jsme se, že ostatní návštěvníci či potenciální návštěvníci jsou v podstatě pitomci, když si předem nepátrají po tom, kdo je kde obtáhne ... fakt výborný ... to  je totiž přesně ten přístup "podnikatelů", který ten blog kritizuje ... A víte, že třeba přesně tohle někdo nemusí? Já třeba nechci jezdit na místo, kde musím napřed zjišťovat kdo ze mě kde udělá křena. Já chci jezdit tam, kde to pro mě bude dovolená, kde nemusím pořád "koukat přes rameno" kdo mě kde obtáhne.

38 1
možnosti
JS

J20a47n 37S78e64m23i84k

7. 1. 2014 14:28

Ja myslel ze to kazdemu doslo uz pred mnoha lety:

pro lyzare jsou ceska strediska stejne moc mala aby se vyzil na delsi dobu nez vice nez na den,dva

Takze nehlede na sluzby nebo ceny etc.- jakykoli vylet na realne jezdeni do Alp.

Do Krkonos nebo jinam v CR jedine na jednodenni lyzovani, max dvoudenni s jednim prespanim.

Uroven sluzeb nebo ceny by mohli byt nebeske, ale proste ceske hory jsou moc male aby se tam lyzar zabavil kdyz 4-5 hodin jizdy jsou Alpy

3 0
možnosti
JK

Milá paní co tady píšete je váš pohled, já mám tři malé děti a loni jse byli na týden ve Špindlu. Za byt 2+1 jsme platili 1200 za noc pro celou rodinu, děti mají lyžování zadarmo a parkování je také zadarmo, protože na kopec chodíme hned ráno, ne jako DDR občané, nikdy do konce nevydržíme a odpoledne parnamentku ještě prodáme. Vše je jenom na vás co chcete platit, otázka nabídky poptávky.Klidně napište, že jste nebyla spokojená v hotelu Horal, ale nechápu co s tím má společného Špindl.

4 8
možnosti
MH

Obavam se, ze predrazene permanentky za mizerne sluzby jsou problem daleko vetsi, nez Spindl - staci se podivat na ceniky znamych ceskych stredisek. A pomer ceny/sluzby vychazi mizerne prakticky po celych Krkonosich a Jizerkach, trochu lepsi jsou Beskydy a Jeseniky, misty Sumava. Kazdopadne porad pojedu radsi do Alp, ten neskutecny rozdil mi za tech par hodin v aute stoji.

12 0
možnosti
Foto

pro nás nelyžaře je to zpráva smutná, pro lyžaře krutá...zvláštní ale, že když pominu Krkonoše...tak v ostatních místech se mi nazdá, že by nás tak v létě šponovali.

2 0
možnosti
RS

R18o17m28a50n 88S32u24d51a

7. 1. 2014 13:26

Je to nehorazne chování. Již jsem psal mail na Skiareálu a na jejich FB stránky, ale žádné odpovědi se mi nedostalo.

"Dobrý den,

chtěl bych se zeptat z jakého důvodu doslova okrádáte své zákazníky předraženými permanetnkami, když nejsou v provozu všechny sjezdovky a ty co jsou, tak nejsou upravené nebo jsou plné kamenů a hlíny ? Do Špindlerova Mlýna jezdím, již spoustu let, ale tento rok jste opravdu zasadili poslední hřebíček do rakve. Myslím si, že všichni vaši zákazníci si zaslouží korektní jednání, což by se mohlo projevit snížením ceny při těchto podmínkách. Ostatní lyžařské areály, se ke svým zákazníkům chovají jako k těm, kteří jim svojí návštěvou přináší peníze a tak snižují ceny, ale vy se chováte jako vyložení hulváti a nejste schopni si vážit svých zákazníků. Zkuste se podívat do okolních státu, kde se jen neřiká: "Náš zákazník náš pán", ale opravdu to tak je. Začněte se konečne chovat ke svým klientům jako k lidem a ne jako k dojným krávám, které chce vydojit do poslední kapky."

Nemají ani tu kapku slušnosti, aby se k tomu vyjádřili a čekají, že se všichni budou s pokorou využívat jejich služeb. Konečne by si mohli uvědomit, že jejich výdělky jsou závislé na návštěvncích, ke kterým se chovají takto nechutně.

11 0
možnosti
KV

Jak jsem zde již také napsal, byli by blbí !!, kdyby se chovali jinak - když zákazníci PLATÍ.;-)  - Jen si zkuste spočítat (pokud nějak zjistíte počet lyžařů denně), jak by se počet lyžařů musel snížit, aby se to provozovatelům už skutečně VYMSTILO (mít tak drahé jízdné, že by jim utíkali zákazníci jinam)... :-/ ... Pravda je taková, že zákazníky budou tak dlouho dřít z kůže, dokud nepocítí důrazně POKLES tržeb, dokud si to zákazníci nechají líbit.  ;-D

0 0
možnosti
ZV

Prijedete za nama do Beskyd. Je to sice dal, ale za to lepsi cesta :-) Ceny ceske (ne Spindlovske, ani rakouske) a prijemni lide navic.

13 0
možnosti
PD

Mnoho slov, málo činů. Dokud tam budete jezdit, nic se nezmění. Připomíná mi to debatu o bankovních poplatcích, kdy je stále mnoho lidí, co nejsou schopni přejít k jiné bance a ušetřit.

11 0
možnosti
TH

T30o20m88á75š 25H97a45a43s

7. 1. 2014 13:18

No však.. Co píše paní Boehmová v posledních dvou větách?

0 0
možnosti
JV

Do Špindlu dojezdu za hodinu a půl. Do střediska v Rakousku nejdéle za 6,5 hodiny. Ceny srovnatelné, sněhu mraky, trati kilometry, lyžování paráda, fronty ve špičce tak maximálné dvě až tři minuty, perfektně upravené tratě. Těch 3 až 5 hodin navíc stojí za to. A to už vůbec nemluvím o jiných střediscích. Zrovna nedávno proběhl novinami článek o švýcarském středisku, kde maji pomalu bezdaňovou zónu.

24 0
možnosti
PP

ale sezen v Samnaun ubytovani za normalni peniz...5k za osobu je tam bezny...

0 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/