Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J83a52n68a 91M61a14j96o67v84á

23. 10. 2014 14:39

Aaa, další díl seriálu... už jsem si myslela, že to utichlo, ale publicita pro blbe fory pokračuje.

To už ani není vtipné. Ani černé vtipné :-/

10 0
možnosti
ZW

No, osobně to vidím tak, za takovýto "boj proti zlu", je naprosto kontraproduktivní. Ty citáty a stránky vůbec se mi nelíbily, ale je to dost silný důvod k tomu, bojovat za jejich zákaz? Na tomhle světě je strašně moc věcí, které se mi nelíbí a které mi vadí. Včetně třeba sousedky, co si příliš nahlas pouští rádio, štěkajícího psa přes ulici a komunismu. Mám bojovat za to, aby sousedku vystěhovali, psa utratili a komunisty pověsili? Ne, zkrátka beru život, osobní i politický, jako jakýsi souhrn věcí dobrých i zlých. Ona ta sousedka odvedle je jinak hrozně hodná paní a občas mi přinese výtečný štrůdl, majitelé toho psa odnaproti provozují výtečný autoservis, kam spokojeně jezdím. No na komunistech jsem nic pozitivního nenašel, ale holt taky patří k demokracii, byť jí sami odmítají. 

Myslím, že jakýkoliv boj proti takovýmto jevům, jako jsou ty "Citáty..." je spíše povzbudí v jejich úsilí. Neřešme to, ono to kluky přestane bavit a celé to časem umře samo. Takhle jste jim ale docela dost nahnali další energii a chuť do "práce". O popularitě ani nemluvě...

9 0
možnosti
Foto

Jak už by bylo konstatováno níže, stránky Citáty vo... jsou zpět, takže jsme tady dnes diskutovali skutečně o h.....

5 0
možnosti
JT

A myslite, ze pri tom bonznuti mely orgasmus ?

3 0
možnosti
JT

O co tu jde ? Nekdo mel na FB stranky, ktere se nekomu jinemu nelibily a tak ho napraskal censorum a ti to smazli ? A autorka se tady chlubi, ze to napraskala taky ? Pravdepodobne typ uvedomele obcanky. Podobne typy radostne, s rudymi satky na krku, budovali minuly rezim.

15 2
možnosti
BT

no teď jste to vysvětlil dokonale ;-D

0 1
možnosti
MT

Etika, morálka, slušnost, ohleduplnost - skvělé věci, leč nevymahatelné, neboť velmi těžko definovatelné. Proto má svobodná společnost zákony, aby těch pár opravdu důležitých věcí (z hlediska fungování státu) mohla snadno definovat a vymáhat. Bohužel (nebo bohudík?) tyto pojmy mezi ně nepatří (s výjimkou pár zásad desatera). Neslušnost nebo bezohlednost nelze trestat, protože nelze stanovit jejich hranice. Hulvátům a bezohledným patří ignorace, opovržení, případně pár přes ústa. Ale nikdy ne zákaz ze strany institucí. A to i proto, abyste i vy mohla dál svobodně a veřejně druhým nadávat do z...dů, jistě si to pamatuje, viďte?

3 0
možnosti
BT

která instituce se angažovala v tomto případě?

0 1
možnosti
JH

J56a77n 89H74a48n51á12k

23. 10. 2014 14:21

Dost dobře nechápu, o co tady diskutujícím jde. Vulgární FB stránku nezrušila autorka článku a pravděpodobně nebyla zrušena ani na základě jejího oznámení, ale nejspíš tlakem mnoha jiných oznamovatelů.

Rovněž jsou zcela mimo kecy o rozšířené propagaci FB stránky autorkou, díky jejímu článku. Je to logický doprovodný jev a rozhodně není důvodem pro pasivitu. To bychom pak nemohli psát prakticky o žádném zlu či subjektivním zlu.

Kecy o svobodě slova jsou rovněž mimo elementární znalost demokratického systému, neboť se svobodou slova je spojena odpovědnost, respekt k soukromému subjektu (a jeho rozhodování) a zároveň se svoboda slova vztahuje i na oznamování!

Moc mě potěšilo, že autorka článku se dotkla klíčového faktoru oznamování v demokratické společnosti, které má zcela jiný smysl a je propastný rozdílný od oznamování v totalitním režimu (kde se především chránil režim). Ačkoliv rozdíl  v oznamování v obou režimech je opravdu propastný, pro mnoho lidí, byť intelektuálně nijak extrémně slabé, je tento rozdíl neuchopitelný.

Nechápu tedy, proč tu někdo jančí. Autorka učinila všechny plně legitimní kroky, zejména s ohledem na svobodu slova, kterou tady autorce mnoho lidí paradoxně upírá.

Co se týče morální stránky oznámení, nehodlám soudit, faktem je, že právo na to má a to respektuji, do osobních důvodů mi nic není a autorka se nemusí nijak obhajovat před nikým.

A samotný obsah stránky byl hnůj a všichni zdejší kritici autorky by si měli uvědomit, že deklarovaným cílem FB stránky bylo mj. upozornit na falešnou interpretaci různých citátů, a všichni kdo se tu ohání citáty o svobodě slova, cenzuře atd. se právě falešné dezinterpretace dopouští.

4 8
možnosti
BT

souhlasím a to tak že velmi

1 3
možnosti
BT

tak mě napadla taková myšlenka že proč nikdo s těch kdo tu bojují za svobodu slova a proti cenzuře si nezaloží svoje osobní stránky nekontatují autory onoho hnusu a dají jim tam prostor, to by přece byl ten nejlepší boj proti cenzuře a za svobodu slova, vše by bylo v pořádku cenzoři pokořeni a svobodné slovo vítězí, jednoduché prosté že?

1 2
možnosti
DZ

Stránky byly opravdu znova založeny v původní podobě a naváději k brutálnímu zlu. Takže myslím, že tohle už jde opravdu dál, než je únosné

0 7
možnosti
Foto

Připomíná mi to heslo Dne proti nenávisti: "Ať všichni nenávistníci pochcípaj!" ;-D

3 0
možnosti
ZW

Jedna z vlastností internetu je, že je jaksi nekonečný a nic se na něm definitivně neztratí. Takže asi nikoho nepřekvapí, že i tato stránka je nadále snadno dohledatelná a opět funguje. Zkrátka represe nefungují, je třeba se smířit se stavem, že vyjádřit se může každý, i když s ním nesouhlasíme - a třeba i naprostým právem. A naopak - i ten blbec bude vnímat každý pokus jej regulovat jako útok na sebe a naopak jej to povzbudí - což je zcela jistě i tento případ.

4 0
možnosti
DZ

Opakuji poněkolikáté, že demokracie a anarchie nejsou jedno a totéž. V demokracii si každý nemůže dělat a říkat, co chce, ne proto, že mu to zakazuje systém, ale protože žije ve společnosti dalších lidí, na které má brát minimálně morální a etický ohled. Takže ať už si nazýváte ty, kteří stránku nahlásili jak chcete, fakt je ten, že byla shledána v tomto prostředí závadnou z mnoha důvodů a proto také zrušena. Jsem velice ráda, že na ní na FB nenarazí nejen moje děti

3 8
možnosti
Foto

demokracie znamená svobodu slova ale osobní odpovědnost za činy.

K blbým slovům pak patří kritika a vysvětlení, ne cenzura. Ta bude časem VŽDY zneužita. Neznám žádnou společnost, kde by k tomu nedošlo.

15 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/