Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

no doufejme že všichni ti co zde křičí o cenzuře hned dnes zruší své účty (pokud je mají) na Facebooku jelikož ten a nikdo jiný se "cenzury" dopustil

3 3
možnosti
VK

Cenzura zabalená do etiky aneb cesta do pekla je dlážděná dobrými úmysly...

7 1
možnosti
JD

Téma kritizovaných stránek mi připadá pouze jako prostředek pro vlastní zviditelnění, včetně vlastních publikací, které byly vydány za účelem zvýšení prodeje. Jinak souhlasím  s příspěvkem  p. Aleše Preslera, že těm kteří si nestihli stránky prohlédnout, zajišťujete servis právě Vy. Zbývá se jen ptát, kdo má z toho prospěch?

11 0
možnosti
TB

Představa o tom, že si někdo chce na něčem takovém dělat jméno - když je dopředu jasný lynč, nebezpečí, výhrůžky, hnus....To nemůžete myslet vážně... Musím říct, že mezi všemi těmi pitomostmi, které o mě diskutéři a také příznivci této stránky psali, patří tohle k těm nejpitomějším. Opravdu si myslíte, že někdo zápasí s rasismem, aby se zviditelnil? Co bych z toho měla? Já žádnou viditelnost nepotřebuji.

A kdyby mi nabídl kdokoliv, že to napíše za mě, vzala bych to všemi deseti. I jsem to zkoušela, ale všichni měli strach do toho jít. Protože ne každý ustojí o desítky koláží vlastní osoby, výhrůžek, odporností, slídění... (Takovou slávu máte na mysli?) Ráda vám ji přenechám.

Prosím, pokud závidíte, že se něco povedlo, "zviditelněte" se podobným způsobem... Udělejte něco proti rasismu, budu vám moc fandit... 

P.S. Moje obě knihy jsou vyprodané (až na posledních cca 80ti kusů Zajíčka) a vyšly dávno před touto kauzou...

Víte, možná dle scénáře - podle sebe - soudím tebe - máte problém uvěřit, že by někdo dělal prostě věc, kterou považuje za správnou, bez ohledu na důsledky a nepříjemnosti, které mu/ji to způsobí...

4 5
možnosti
JH

J47o90s85e21f 32H76e93j63n70a

23. 10. 2014 13:28

"právo na "blbé kecy" je pro demokracii víc než "bohulibá cenzura"."!! Tohle bych dal do pozlaceného rámečky pro některé zdejší diskutéry. Možná bychom si měli dát do podtitulu naší země: Demokracie práva na blbé kecy! Tady jsou k vidění kandidáti na prezidenty i viceprezidenty takové demokracie.:-P Moje moudrá matka o některých lidech říkala: "Ten člověk mluví, jako když kráva sere do vody. Jen když to plácne." Omlouvám se, je to citát, navíc to tady občas plácá úžasně!;-O;-O;-O

4 0
možnosti
Foto

Heslo dne proti cenzuře: Ten nejblbější názor je upírat právo na blbý názor.;-)

12 0
možnosti
BT

tak jsem zmaten, majitelé Facebooku stránku odstranili jelikož neodpovídá jejich představám co na Facebooku chtějí mít ale nijak nepopírají možnost tvůrcům onoho hnusu si vytvořit vlastní stránky a tam pokračovat dál, toto právo je jim upíráno?  zeptám se tedy mají majitelé Facebooku právo mít na svých stránkách jen to co nekoliduje s jejich názorem na obyčejnou lidskou slušnost?

3 2
možnosti
Foto

A co bude s příznivci těch stránek? Budou vaporizováni?

8 0
možnosti
Foto

oni ještě nejsou zatčeni????? škandál;-)

5 0
možnosti
Foto

Já jsem tedy příznivcem nebyl, a vtipy mi přišly i vcelku nudný, někdy i blbý....příznivce jste ze mě udělala až vy.

Věřím, že právo na "blbé kecy" je pro demokracii víc než "bohulibá cenzura".

Zase by totiž někdo mohl přijít na to, že např. zesměšňovat např. člena parlamentu už není satira, ale neslušnost, která se musí smazat. A to už tu bylo, soudružku.Rv;-):-P

P.S. ten vypláznutý jazyk nemáte za kritiku těch stránek, ta je v pořádku.....ale za cenzuru, která je vždy cestou do pekel

22 1
možnosti
PN

P11a29v97e59l 55N32o90v72á39k

24. 10. 2014 19:03

To je zvláštní, vám přijdou vtipy o zabitých, popálených a umučených dětech jako blbé? Pro mě jsou víc než hnusné. A proto s odsouzením udání od paní Boehmové váhám.

0 0
možnosti
Foto

Víte, já Vám na jednu stranu rozumím, nicméně stránka "Citáty vo hovně" byla svým způsobem společenský ventil a hlavně byl to ventil obecného diskurzu, protože obecně v indoevropské mentalitě je zakořeněn jistý postup odlišného náhledu na skutečnost přes humor a jazyk, který jde až na samou hranici svých i etických možností. Možná se Vám to nebude zdát, ale Dekameron, Canteburské povídky, Gargantula, pan Brouček, Švejk, Opráski a i tato facebooková stránka mají hodně společného. Četla jste někdy pašijovou hru Mastičkář? To byl takový divadelně jarmareční kousek z konce českého středověku, které pojednává o svaté Marii, Marii z Magdaly a Lazarovi, kteři jdou koupit mast na balzamování mrtvého Krista. Už jen takovýto úvod naznačuje velmi brutální a na hranu jdoucí komiku, které v mnohém překračuje kontroverzi "Stránek o něčem". Nevěřila byste, kolik v této hře najdete výrazů pro,ehm k**vu a podobných peprných záležitostí.

Pomocí tohoto druhu humoru se nejenom tehdejší společnost ventilovala ze společenských konvencí, ale zároveň jí tato obscénní hra umožnila se na Kristovo utrpení podívat z úplně jiné, řekl bych lidové a praktické stránky. A ač je to neuvěřitelné, tak tahle s odpuštěním prasárna, stála u zrodu tradice církevního divadla u nás, na kterou později navázali zejména jezuité v 17.století. 

Každý občan se denně stýká a potýká s množstvím historických obrazů, které jsou plné rozporů. Mrtvé osobnosti jsou hodnoceny v rozporu s jejich životem a je jim často přidávána aura svatosti, nebo naopak prokletí špatnosti. Náš svět se zasekl v černobílém a bipolárním 20.století, které nepřipouští odstíny šedi, a když, tak jenom v bestsellerovém braku, který je skutečně o hovně. Humor jdoucí na hranu je podle mě jedna ze základních technik duševní sebeobrany.

A k Vašemu obrázku, nezapomeňte prosím, že na "zastávání se slabších proti zlu" byla postavena nejedna totalita: http://www.ushistoryscene.com/wp-content/uploads/2014/02/German_antisemitic_and_anti-Soviet_poster.jpg

23 0
možnosti
Foto

Takže se vám, paní Terezo, podařil skvělý tah. Stránky zmizely, nicméně podle vás ony nechutné rasistické fotky zůstaly - ovšem na vašem blogu na Idnes. Budete tyto fotografie propagovat ještě dlouho?

13 1
možnosti
TB

Pane Preslere... tenhle komentář myslíte vážně... s vaší inteligencí... Opravdu? To jsem o vás měla lepší mínění.

1 4
možnosti
DT

Citát: "Nicméně, pokud se facebook rozhodl stránku nakonec zrušit, je to dobrý signál. Signál o tom, že stále existuje určitá hranice (etiky, vkusu, ohledu k druhým) a tato stránka - a její tvůrci především - ji velkou měrou překračovali."

Tak tohle mi opravdu vyrazilo dech. :-/ 

Tohle si dovolí napsat někdo, kdo rozšířil ty vtipy mezi desetkrát víc lidí než ta hloupá stránka. Rv

13 5
možnosti
BT

jen taková otázka: ten citát není pravdivý?

1 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/