Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Zajimave je, ze k nam prakticky nikdo nechce. Ale u nas se musi vsechno okecat. A o Nemce bych se nestaral. Ti si musi poradit sami.

0 0
možnosti
MS

Přesně. Je to načasovaná puma. Ještě pár měsíců se budou možná imigranti radovat, že jsou ve vysněném Německu, ale pak nastane vystřízlivění a vystřídá ho vztek nad tím, že evropský ráj se jaksi nekoná, protože asimilovat takový počet lidí v krátké době nelze. Nehledě k tomu, že utečenci budou i nadále přibývat. Docela mě dostal jeden rozhovor s mladým uprchlíkem ze Sýrie. Upřímně tvrdil do kamery, že nechce žádné peníze, chce jen v Německu v klidu žít a dostudovat. Ale za co, to už jsme se nedozvěděli. :-P

9 0
možnosti
Foto

Pokud budou Němci (Švédi, Dánové)  cpát imigrantům měsíčně  stovky Eur, tak budou proudit dál. Vždyť dostávají víc peněz, než mají moje rodiče důchod. A za nic.

14 0
možnosti
Foto

M37a48r19t36i97n 90Š89i40k

6. 9. 2015 13:09

V Německu prý měsíčně 359 Euro, dokonce před udělením azylu, t.j.v probíhajícím azylovém řízení. Náklady na bydlení hradí stát. Nemám tuto částku ověřenou, někde jsem ji zaznamenal. Pokud je pravdivá, je na úrovni naší minimální mzdy. Nevím, kde by se dala tato informace ověřit. Zatím jsem nehledal....

4 0
možnosti
Foto

M73a50r16t40i85n 87Š98i37k

6. 9. 2015 12:51

Tam kde se nestřílí, kde rakety nepadají na hlavu, kde sídla a obydlí neničí ISIS, kde nikdo neznásilňuje ženy, nevraždí děti a kde nikdo neobrací násilím na "pravou víru", tak tam je pro ně ráj. V Sýrii probíhají současně 4 válečné konflikty, trvající už 4 roky. Samozřejmě, pro evropana, nebo středoevropana, je to mimo chápání a představivost. To ovšem neznamená, že to neexistuje. Evropa je z tohoto hlediska zatím rájem na zemi. Zatím....

3 0
možnosti
BH

Jak dlouho bude platit to neznásilňování žen?

5 0
možnosti
KD

Válka v Sýrii trvá už více než 4 roky. Za tu dobu většina opravdu vzdělaných lidí už dávno odešla. To, co přichází dnes jsou ti, co neumí nic než zemědělské práce nebo s něčím kšeftovali.. Měli svá pole, svá stáda. Ty prodali za směšně nízké peníze překupníkům, kterým se i v době války vede více než skvěle, jen aby měli peníze na cestu do EU. Z našeho pohledu neumí nic, čím by mohli přispět k rozvoji našich zemí. Jsou zvyklí pracovat chvilku ráno, a pak až večer. A to jen muži. Ženy z 95% nepracují a starají se o početnou rodinu. V Sýrii, kde není žádný daňový, ani sociální systém, peníze, které vyděláte, máte všechny na spotřebu. Pokud k tomu máte své výpěstky, tak přežijete. Ostatně skoro každá rodina měla někoho na západě, který domů posílal peníze. I na tomto stála ekonomika té země. Dnes tato rodina přijede do země, kde se do práce chodí na 3 směny, 90% rodin musí mít dva platy, aby uživily svou max. 4člennou rodinu. Na tohle ze Sýrie nikdy nebyli zvyklí, a nikdy si nezvyknou. Zůstanou stát s nataženou rukou uprostřed sociálního systému, který je slabý i pro místní občany, kteří si už do něho své odvedli.

Jak tohle můžu říct? Vím to, protože jsem měl v Sýrii početnou rodinu, která odešla v začátcích války, dodnes však máme kontakty s těmi, co v Sýrii zůstali. Jen na okraj, sestra mého příbuzného ( Syřanka) je teď v Turecku, mají pronajatý byt a manžel pracuje na stavbách. Chtějí mermomocí do Norska, slyšeli totiž, že automaticky dostanou byt, práci i nějaké peníze. Nejde jim vysvětlit, že nedostanou nic, že je nikdo nečeká s otevřenou náručí.

19 0
možnosti
Foto

M17a35r53t13i23n 82Š86i64k

6. 9. 2015 12:55

Myslíte i toho ing. programátora, komunikujícího výbornou angličtinou,  který byl asi předevčírem v reportáži ČT a cestoval s nevlastním bratrem z našeho utečeneckého tábora do Německa? Fakt typický zemědělec..... Nenechte se mýlit těmito stereotypy, které si o nich myslíte. Mnozí z nich jsou nejen vzdělaní, ale také poměrně bohatí. Ostatně, ta cesta zadarmo opravdu není.

1 4
možnosti
Foto

Ahoj Terezo, je určitě pravda, že spousta uprchlíků se honí za snem, který jenom snem zůstane a s jejich realitou bude v těžké opozici... Rozhodně bych ocenil informování lidí v jejich domovských zemích o realitě v Evropě, v tom tě naprosto podporuji. Je ale také faktem, že do Evropy jde mnohem menší procento těch, kteří prchají, většina zůstává v okolních zemích, např. v Turecku je kolem 2 miliónů syrských uprchlíků. Z tohoto pohledu jsou počty uprchlíků mířících do Evropy zatím stále malé a Evropa by neměla mít problém tyto lidi absorbovat. Tím neříkám, že to není problém. Je, ale zatím je vcelku, vzhledem k rozloze a počtu obyvatel, jednoduše zvládnutelný, ale časem by se z toho mohl stát problém, se kterým bychom si už poradit nemuseli. Ti co jdou do Evropy mohou mít podobné myšlení, jako ti co odjížděli do Ameriky z Anglie a jiných zemích v minulých stoletích... prostě jdou někam, kde si myslí, že budou moci žít svobodnější a lepší život a kde budou mít lepší naději na to si své sny splnit. A ať už si o nich myslíme co chceme, Evropa je dobré místo, kde se jejich sny mohou za určitých okolností a především na základě jejich tvrdé práce a ochoty se přizpůsobit, splní. Je otázkou, zdali jsou připraveni na to, že si ty sny budou muset těžce vydřít a že mnozí z nich neuspějí...  Za mě tedy rozhodně zvýšit informovanost o realitě v Evropě v zemích, odkud k nám míří nejvíce uprchlíků, natavit takový systém, který nám umožní odmítnout některé běžence a umět je vrátit zpět, na druhou stranu schopnost přijmout ty, kteří mají právo na azyl a umožnit jim důstojné žití, dohodu v rámci celé Evropy, protože migranti nejsou problém Itálie, Řecka nebo Maďarska, ale je to problém celoevropský!, ochotu vést konstruktivní debatu s reálnými fakty a nikoliv takovou mediální hysterii, kterou sledujeme v našem mediálním a politickém prostoru...

3 0
možnosti
TB

říkáme v podstatě to stejné, jen se rozcházíme ve chvíli, kdy je potřeba začít... já to vidím akutněji, protože ten problém je ještě (doufám) zvládnutelný... Ono to taky nebude tak snadné, proud zpomalit či zastavit a začít si vybírat... takže začít dokud je ještě relativně čas a příliv je relativně zvládnutelný...

2 0
možnosti
PK

takže budeme házet z vrtulníků třeba na frontě v sýrii, iráku a nebo v africe tuny letáčků o tom že v evropě není ráj a migrace hned skončí ... tak to jo ... teď už je jen třeba tenhle úžasnej nápad ještě doručit do německa, rakouska, francie, skandinávie a británie - mají těch vrtulníků přece jen více než my a krize je zažehnána ... jo a ještě postavíme pár bilboardů v mogadišu a v kobani ... :-)

5 0
možnosti
JS

Oni uz se bouri a nadavaji ted. (viz videoklipy z Madarska). Ze budou socialni a etnicke boure je naprosto jasne. Lide uz asi zapomneli na horici mesta v Anglii a ve Francii. Lidska pamet je bohuzel kratka a spolehat na amaterske, zbabele a zkorumpovane politiky, ze neco zaridi je naprosto naivni.

13 0
možnosti

Tentokrát s cenzorkou Terezou Boehmovou plně souhlasím. Jen aby  jí toto obrácení v názoru na migranty vydrželo !!!

0 0
možnosti
TB

Pominu vaši trapnou invektivu, ale u mě k žádnému "obrácení" názoru nedošlo. Jde mi o špatnou a krátkozrakou evropskou politiku vůči uprchlíkům.

0 0
možnosti
JH

Dnes ve zprávách na ČT 1 uprchlík z Afghanistánu: bude práce, dostaneme dům --- a co až zjistí že to tak není? Až uvidí jak žijí evropané, v tomto případě Němci, co všechno mají - a on bude sedět někde v lágru, nebo někde na ulici, co udělá? Půjde a vezme si to co mu podle něho náleží? Nebo jak to bude paní Merkelová řešit?

9 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/