Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Myšlenka není špatná, ale ty informace o ráji na zemi nezískávají ilegálové od převaděčů, ale od svých známých, kteří již v Evropě jsou, takže nějakým letákům by nikdo nevěřil. Že to je třeba zatrhnout, je pravda, ale musilo by se to zatrhnout všem, současným příživníkům i budoucím příživníkům. A tady je zakopaný maxipes. Musila by být opuštěna myšlenka sociálního státu, jednou bude tak jako tak, jelikož je finančně i společensky neudržitelná, ale dnes to socialističtí politikové nechtějí. Udělali si ze socialismu a jeho živitelů dojnou krávu zaručující jim opětovné zvolení ve volbách. Pokud by to udělali, jejich voliči by jim to neodpustili a rozpoutali by sociální nepokoje. Těch by zneužili islamisté a nastalém chaosu by napadli evropskou civilizaci zevnitř a pokusili se o nastolení islámského státu. Takže jim budeme pořád slibovat, pořád dávat, pořád tisknout peníze, až to naprosto klekne ekonomicky. Tato patová situace nemá řešení a výsledek bude vždy špatný, velmi špatný. Kostky byly vrženy.

10 0
možnosti
DB

pane, sociální stát je něco, co fungovalo velmi dobře v Německu až do roku 1990  ...byl jsme tam spousty let, vím to....a pokud se podíváte na systém sociálního státu v SRN a i jejich ekonomických výkonů a dáte si to do souvislostí, mohl byste to vše vidět jinak....

krom toho.....každá společnost by měla být posuzována....podle čistoty toalet.....to jsme se už od roku 1990 od Němců naučili....ale i podle toho jak se stará o svou inteligenční elitu a jak se zároveň stará o ty své spoluobčany,kteří se objektivně o sebe postarat nemohou.....

To, co propagujete vy ...by byl brutální sociální darwinizmus...případně prosazovaný i střelbou....myslíte to vážně???

A ještě jednu poznámku......sociální   není socialistický....

0 0
možnosti
Foto

Je to zasadni blog a bohuzel asi pro spoustu ctenaru zustane nepochopitelny. Autorka ma v kazdem slove pravdu a za zamysleni stoji ze s podobnym hodnocenim neprichazeji politici. Za mne karma.

3 0
možnosti
Foto

Ano, souhlasím s autorkou - "Až budete v tom vysněném Německu - co tam pak budete dělat?!" - to je klíčová otázka pro každého imigranta.

A už na ni i někteří na kameru odpovídali stylem - "Budu provozovat kavárnu, budu léčit naše lidi, budu prodávat zboží, budu holit vousy a stříhat vlasy, ....." To vše v jakési naivní a nereálné představě o těchto věcech, že to lze dělat bez znalosti jazyka, bez znalosti zákonů, bez zařízení takových provozoven, bez získání potřebných povolení a licencí, atd. atd.

Jediným reálným výsledkem bude nejspíš něco úplně jiného (a v autorčině blogu to je také naznačeno) - že jakmile imigranti zjistí, že slibovaný ráj tak docela rájem není, začnou se bouřit a dělat nejrůznější potíže!

A tím definitivně zlikvidují také stejně naivní představy současných představitelů Německa a EU o jejich tzv. "integraci".

Takže mýtus o Evropském ráji jednou tak jako tak zbořen bude. Čím později se tak stane, tím to bude horší!

22 0
možnosti
MK

Je to prakticky již davová psychóza.

Návrh autorky je podle mne sice logický, ale velmi pochybuji o tom, že jej Německo (pro imigranty defakto totéž co EU) bude chtít realizovat.

Tak co s tím?

5 0
možnosti
Foto

Mýlíš se ... pro spoustu z nich...je to ráj :) A vždy bude...bez ohledu na to, jak moc se okleští třeba sociální síto :) 

Třeba takovým Ukrajincům vyplácí...žít i u nás načerno, pracovat načerno, dávat desátky gangům, živit tu sebe a ještě na Ukrajině živit rodinu :) Spoustě Čechům z pohraničí se vyplatí dojíždět za prací do Německa, do Rakouska :)

A pak si představ ten propastnej rozdíl životních úrovní v Sýrií a Německu ... například :) A to nemluvím o tom, že v Sýrii se dlouhodobě válčí a v uprchlických táborech jsou statisíce nebo miliony lidí bojících se o svůj život :) Tady není pro ně co bořit ... pro ně i klidný život...je ráj na zemi...

3 8
možnosti

S těmi, kteří se tady usadili před lety mnoho potíží nebylo, taky proto, že jich bylo málo. Potíže s nimi nastávají dnes v druhé a třetí generaci. Jak myslíte, že to časem dopadne s přívalem nových uprchlíků?

4 0
možnosti
TB

"sluníčko", "měsíček" "hvězdička"... to jsou vaše nálepky... Jak vidíte jsou nedokonalé... Nikdy jsem se k "sluníčkářům" (co to vlastně je?!) nehlásila. Tam mě cpete vy. Ano, nejsem rasistka. Rasismus je mi odporný. Uprchlická krize je něco uplně jiného, jde tam o nezvládnutou evropskou politiku vůči chudákům, co jdou za falešným snem. Prostě do vaší definice sluníček jsem nikdy nezapadala. Přečtěte si můj starší článek o Havlovi, určitě nebudete myslet, že je sluníčkový.

5 0
možnosti
Foto

Je to tak, o rasismus vůbec nejde

0 0
možnosti
JF

J81a74n 28F34r20o98l84í21k

5. 9. 2015 17:04

Já bych o neinformovanosti pochyboval. V dnešní době internetu. A utečenci mají v rukou často mobily s možností připojení. Oni moc dobře vědí, kde mají na co nárok stejně jako naši cikáni. Jistě je tam i podíl vzdělaných lidí a těch co chtějí pracovat. To časem vypluje na povrch kolik těch běženců bude trvale na dávkách.

6 0
možnosti
MK

R^ Ano, už jsem o tom psal. Jestliže lež žene lidi i k riskování života a EU proti tomu neudělala ani Ň , musí být pro nekonání nějaký důvod. Nechce se mi věřit, že páni politici nemají ani pátou obecnou nebo způsob myšlení na pokraji debility; pak už zbývá jen mamon, byznys.

Ptejme se, kdo na tom všem vydělává nebo vydělá?!

6 0
možnosti
MK

Také začínám silně pochybovat o tom, že se jedná "jenom" o neschopnost.

2 0
možnosti
AK

Ale copak, paní sluníčková se nám probouzí do reality?8-o

2 3
možnosti
JU

Také mě překvapila. Asi jí došlo, že ten příliv není dočasná záležitost.

1 0
možnosti
MZ

Aby to fungovalo, je třeba nejdříve všechny neziskové organizace odstřihnout od státního cecíku a ty, které přijímají peníze ze zahraničí, klasifikovat jako vlivové organizace daných států - neboli klasičtí lobbisté, kteří za cizí peníze ovlivňují politiky.

12 1
možnosti
MR

M79a72r68t58i44n 20R95a13m

6. 9. 2015 12:20

Dorty, - na dotykáči omylem!

0 0
možnosti
  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/